(UITVERKOCHT) Le Sacre du Printemps

Startdatum
Donderdag, 14 september 2017, 20:15
Einddatum
Donderdag, 14 september 2017, 22:30
Locatie
Concertgebouw De Doelen

Met de beroemde Sacre du Printemps van Stravinsky opent het Gergiev Festival, dat dit jaar in het teken staat van de Russische avant-gardekunst. Ook de andere werken op het programma zorgen voor spektakel!

Gergiev Festival

Orkest              Rotterdams Philharmonisch Orkest
Dirigent            Valery Gergiev
Programma:
Stravinsky       Begrafeniszang
Scriabin           Poème de l’extase 
Scriabin           Rêverie
Stravinsky       Le sacre du printemps    

Het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival staat van 14 tot en met 17 september in het teken van de Russische avant-gardekunst uit de periode rond Revolutiejaar 1917. Precies 100 jaar later geeft het festival een beeld van de spannendste periode uit de Russische muziek.

Scriabin en Stravinsky – hemelbestormers van de vroege twintigste eeuw – openen het festival. Hun revolutionaire Poème de l’extase en Sacre brachten een schok teweeg: klassieke muziek zou nooit meer hetzelfde zijn. Een Rotterdamse première is Stravinsky’s Begrafeniszang. Geschreven ter nagedachtenis aan Rimsky-Korsakov symboliseert dit recent herontdekte stuk het einde van de Russische romantiek.

Inleiding
Om 19.15 uur wordt in de Jurriaanse Zaal van De Doelen een gratis inleiding verzorgd door Ruslandkenner Sjeng Scheijen 

Afterparty
Na afloop van dit concert geven saxofonist Ties Mellema en het Rembrandt Frerichs Trio in de Centrale Hal een afterparty met avant-gardejazz.

Wolfgang-app
Tijdens dit concert kun je als bezoeker gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang wat er – precies op dat moment – gebeurt in de muziek. Wolfgang is alleen beschikbaar voor Le Sacre du printemps
Download Wolfgang (Iphone en Android) gratis in de app stores of via www.wolfgangapp.nl.


Publicatiedatum: 19 juni 2017