Erasmus for Dummies

Einddatum
Dinsdag, 12 september 2017, 17:15
Erasmus Paviljoen

Nee, Desiderius Erasmus was niet de architect van de Erasmusbrug! Maar op een aarzelende ‘waarschijnlijk een geleerde uit het verleden’ na, hebben de meesten ook geen idee wie hij dan wel was.

Lof der Zotheid

Voor iedereen die wil weten wie Erasmus was en waarom zijn ideeën en werk zo belangrijk en invloedrijk waren en zijn, geeft professor Han van Ruler een introductie op leven en werk van ‘Erasmus van Rotterdam’, zoals hij in zijn tijd werd genoemd. Een spoedcursus met de belangrijkste feiten over de naamgever van onze universiteit, auteur van wereldberoemde boeken zoals De Lof der Zotheid en pleitbezorger van religieuze tolerantie.

Dus wil jij nooit meer met een mond vol tanden staan als je vrienden je vragen wie die Erasmus eigenlijk is die jouw masterdiploma siert of ben je gewoon nieuwsgierig na basisfeiten over deze beroemde Europeaan, kom dan naar deze Studium Generale lezing over Desiderius Erasmus Roterodamus!

Han van Ruler is een veelgevraagd Erasmusexpert en buitengewoon hoogleraar in de Geschiedenis van de Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Een programma van Studium Generale in samenwerking met het International Office EUR.

Publicatiedatum: 17 juli 2017