All hands on deck’ tijdens Eurekaweek

Playground

Meer studenten dan ooit doen dit jaar mee aan de Eurekaweek, de officiële introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam van zondag 20 tot met donderdag 24 augustus 2017. De organisatie verwacht 3200 nieuwe studenten te ontvangen. Thema is ‘All hands on deck’. Speciale aandacht is er voor internationale studenten, masterstudenten en studenten met een multiculturele achtergrond.

De Eurekaweek is de ideale manier voor nieuwe studenten om kennis te maken met elkaar, de universiteit, de diverse verenigingen en de stad. Vier dagen lang verkennen groepjes van ongeveer vijftien man het studentenleven in Rotterdam. 

Dit jaar verwacht de organisatie van de Eurekaweek een recordaantal zo’n 3200 deelnemers. Door slim te plannen is het gelukt de capaciteit van de week nog iets te vergroten ten opzichte van vorig jaar (circa 2900 deelnemers). 

Recordpoging met Sustainable Dancefloor
Thema dit jaar is ‘All hands on deck’. Dat verwijst natuurlijk naar de Rotterdamse haven en de kenmerkende mentaliteit van de stad, maar ‘all’ staat ook voor inclusiviteit en diversiteit.  Laatstgenoemden zijn belangrijke thema’s voor de Erasmus Universiteit. Zo is er EUR-Talk: How to survive as a student, waarbij hoogleraren en succesvolle studenten vertellen hoe je het beste mee kan doen op de Erasmus Universiteit.   Daarnaast is er een multicultureel foodfestival bij de Kralingse Plas. 

Verder is er veel aandacht voor duurzaamheid. Zo proberen de nieuwe studenten op de ‘Sustainable Dancefloor’ al dansend een recordhoeveelheid elektriciteit op te wekken. Deze recordpoging vindt plaats op maandag 21 augustus, op het Schouwburgplein. Ook wordt er op het festival in herbruikbare harde plastic bekers geschonken om de hoeveelheid plastic afval te verminderen en is maandag Meatless Monday. 

Ontvangst internationale studenten
Nieuw dit jaar is een aparte dag voor internationale studenten onder de noemer ‘International docking station’. De Erasmus Universiteit telt namelijk steeds meer internationale studenten. 

Op zondag 20 augustus, een dag voor de officiële opening in de Doelen, heet rector magnificus Huibert Pols deze studenten welkom op de campus. Ook worden ze geholpen met het regelen van praktische zaken als het openen van een bankrekening of het regelen van een ziektekostenregeling. Daarnaast maken de zo’n 600 internationale studenten kennis met typisch Hollands eten als poffertjes en patat met een Hollandse snack. 

Masterstudenten
De Eurekaweek is er niet alleen voor nieuwe bachelorstudenten, maar zeker ook voor nieuwe masterstudenten. Sommigen van hen doen dus voor de tweede keer mee aan een introductieweek. De ongeveer 400 masterstudenten volgen grotendeels hetzelfde programma als de eerstejaars, maar woensdag 23 augustus is er de Masterdag met activiteiten die op hen zijn toegespitst. Het gaat dan vooral om het perspectief ná de studie. De Masterdag bevat onder andere sollicitatietrainingen, workshops en inspirerende lezingen door een aantal alumni van de EUR. 

Andere hoogtepunten zijn op maandag het verkennen van de stad (Cruise the city), op dinsdag de campusdag en de Cantus, op woensdag de sportdag bij Excelsior en in de middag de Playground op Willemsplein. Op donderdag is er afsluitend de Night of the Songs.

Alle info en het volledige programma hier

Voorzitter Laurens Coumou van de Eurekaweekcommissie (die geheel uit studenten bestaat): “De Eurekaweek is de perfecte start van de studie voor elke nieuwe student van de Erasmus Universiteit. Als deelnemer ben je ervan verzekerd dat je na deze week alle kennis bezit om het maximale uit je studententijd te halen.” 

Opening Ceremony
Day at the Campus
Festival
Festival
Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen