Erasmus School of Law
Vacature

Aon Groep Nederland bv | HR Payroll Specialist

Jij bent de specialist op het gebied van HR Payroll, maar zeker breder inzetbaar. Ben je verder no nonsens, hands on en analytisch én communicatief sterk? Lees dan snel verder!

De functie

Als HR Payroll Specialist ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, verwerken en controleren van mutaties in de salarisadministratie zodat de salarissen correct en tijdig worden betaald. Je bent vraagbaak voor medewerkers en leidinggevenden wat betreft uiteenlopende vragen op het gebied van salarisadministratie. Daarnaast zorg je voor een efficiënte en correcte uitvoering van de HR processen op het gebied van in-, door- en uitstroom conform het HR Service Delivery Model.Je werkzaamheden zijn afwisselend van aard. Je weet je goed staande te houden binnen een dynamische (matrix)organisatie.

Jouw verantwoordelijkheden;

 • Zorgen voor mutaties in de salarisadministratie;
 • Voorbereiden van de uitbetaling van de salarissen en afdrachten;
 • Het voeren van diverse HR Administraties (verlof, pensioen, verzekeringen);
 • Data analyse van HR en salaris gerelateerde gegevens;
 • Werkzaamheden betreffende de interface tussen het HR en salarissysteem;
 • Verwerken en controleren van mutaties in de diverse subadministraties;
 • Controle op de aansluiting met de salarisjournaalpost;
 • Toepassen wet- en regelgeving op het gebied van loonheffing, sociale zekerheid, arbeidsrecht en andere relevante regelgeving en procedures;
 • Bijdrage leveren aan de ontwikkeling, introductie en implementatie van HR tools;
 • Uitvoeren en optimaliseren van HR procedures, beleid en tools.

De functie van HR Payroll Specialist valt binnen het Global HR Operating Model. Dit wil zeggen dat er binnen een internationale context gewerkt wordt. Het HR systeem is Workday en mutatie verwerking vindt plaats in het Shared Service Center in Krakow en voedt Workforce middels een interface. Aanvullende payroll mutaties worden ingevoerd door ADP medewerkers.

De functievereisten

Om als HR Payroll Specialist bij Aon goed uit de verf te komen, verwachten wij:

 • Een afgeronde (relevante) HBO opleiding
 • Minimaal PDL diploma en eventueel andere vakopleidingen
 • Minimaal 2 jaar werkervaring op HR Administratie in een soortgelijke functie binnen een middelgrote of grote (internationale) organisatie
 • Zeer goede kennis van Excel
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift
 • Gewend om met HR, salaris- en Office systemen en pakketten te werken, bijvoorbeeld Workday en Workforce (ADP)

Aon zit momenteel in een veranderende situatie. Daarom is het belangrijk dat je je thuis voelt in een hectische omgeving. Jij bent stressbestendig, past je gemakkelijk aan en houdt van de Rotterdamse no nonsens mentaliteit. Als HR Payroll Intern Specialist ben je een belangrijke schakel. Je bent de vraagbaak voor de collega’s binnen Aon, wat maakt dat communicatiekracht en samenwerking belangrijke eigenschappen dienen te zijn. Uiteraard werk je nauwkeurig, ben je kritisch, integer en cijfermatig sterk. Ook vind je het leuk om zaken te analyseren en processen te verbeteren. Jij bent die enthousiaste en ambitieuze Payroll professional, die prioriteiten weet te stellen en in staat is om proactief te werk te gaan.

Wij bieden:
Als HR Payroll Specialist bij Aon krijg je alle gelegenheid jezelf op je vakgebied verder te professionaliseren. Als innovatief werkgever bieden wij een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand en een bonusregeling. De functie is ingedeeld in salarisschaal 8 (gemiddeld € 2.600,-)De uiteindelijke inschaling en hoogte van je salaris zijn afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring. Wij bieden een jaarcontract aan (met uitzicht op vast).

Additionele informatie

Aanvullende informatie over de sollicitatieprocedure kun je krijgen bij Claire Rog, Recruiter via telefoonnummer 06-2685 0216. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je bellen met Ingrid de Korte, HR Payroll , via telefoonnummer 010-448 7371.

Het eerste gesprek wordt gevoerd met een collega HR Payroll en de Recruiter. Het tweede gesprek voer je met Manager HR Operations en een andere HR collega. Om de integriteit van onze medewerkers te garanderen zal een positieve uitslag van de Pre Employment Screening voorwaarde zijn voor indiensttreding. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Algemeen

De afdeling Human Resources bestaat uit 19 medewerkers, werkzaam in de disciplines HR Advies/Management, Operations, Learning & Development, Recruitment en Compensation & Benefits. Er heerst een ondernemende, collegiale en informele sfeer, gericht op samenwerken en delen van kennis. De HR Payroll Intern Specialist is werkzaam binnen HR Operations.

Over Aon

Aon plc (NYSE:AON) is een toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon analyseert de personele risico’s en bedrijfsrisico’s, geeft passend risicoadvies, zorgt voor de (financiële) oplossing én is er als een incident de bedrijfscontinuïteit bedreigt. Zo helpen wij klanten succesvol te ondernemen.

Aon heeft in Nederland 8 vestigingen met 1.540 medewerkers en in 120 landen meer dan 50.000 collega’s. Ga voor meer informatie naar www.aon.nl.