Current facets (Pre-Master)

Bachelor Double Degree with Philosophy en bachelor Wijsbegeerte krijgen predicaat ‘Topopleiding 2018’ van Keuzegids

De bachelor Double Degree with Philosophy en de bachelor Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam ontvangen wederom een goede beoordeling in de Keuzegids Universiteiten. De score van de opleidingen is dusdanig dat de Keuzegids Universiteiten heeft besloten het predicaat ‘Topopleiding 2018’ toe te kennen. De Keuzegids Universiteiten 2018 meldt over deze opleidingen: "Rotterdam is een topper, met de faciliteiten als enige vlekje op het verder smetteloze oordeel." De bachelor Wijsbegeerte ontvangt het kwaliteitszegel voor de vierde keer op rij, de bachelor Double Degree with Philosophy voor de tweede keer.

Studenten van de bachelor Double Degree with Philosophy waarderen voornamelijk het programma, hieronder valt het niveau van de lesstof, de samenhang en de gebruikte werkvormen, maar ook de kwaliteit van toetsing. Daarnaast zijn zij erg tevreden over de studeerbaarheid van het programma. De studeerbaarheid betreft de spreiding van opdrachten en tentamens, haalbaarheid van deadlines en de redelijkheid van het aantal herkansingen.

Studenten Wijsbegeerte waarderen evenals studenten die filosofie als tweede studie volgen het niveau van de lesstof, de samenhang en de gebruikte werkvormen en de kwaliteit van toetsing. Ook zij noemen de studeerbaarheid van het programma als positief punt. Daarnaast wordt de vakkennis van docenten en hun kwaliteit in het doceren, begeleiden en geven van feedback, goed beoordeeld. Tevens wordt de studiebegeleiding, zowel kwalitatief als kwantitatief, erg gewaardeerd.

Topopleiding

Van ruim vierhonderd beoordeelde opleidingen krijgen er dit jaar 66 het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Het zijn vooral kleinschalige studies die hoog scoren.

Keuzegids Universiteiten

De Keuzegids Universiteiten vergelijkt alle bacheloropleidingen van Nederlandse universiteiten. De resultaten worden voor een groot deel gebaseerd op de Nationale Studentenenquête.

Nadere informatie

Persvoorlichting Faculteit der Wijsbegeerte