Current facets (Pre-Master)

Be part of our art

Vandaag is begonnen met het aanbrengen van de 1000 tegels van het kunstwerk bij de extra entree aan de Institutenlaan. De eerste tegel is door Marijn van de Kreij (de kunstenaar) zelf aangebracht.

In de afgelopen maand is er veel gebeurd. Na het verven van de tegels door studenten en medewerkers is Marijn de Erasmus Gallery ingedoken en heeft hij een zorgvuldige selectie van de tegels gemaakt. Daarna zijn de tegels gebakken en zijn de mooie kleuren zichtbaar geworden.

Eerder gepubliceerd nieuwsbericht

Maak een tegel voor de vernieuwde UB in de studio van de kunstenaar!

In de vernieuwde Universiteitsbibliotheek komen ook nieuwe kunstwerken. Vlakbij de extra entree op de Institutenlaan komt een groot kunstwerk van 3 x 15 meter op de terreinverdieping dat zal bestaan uit ongeveer 1000 handgeschilderde tegels. Kunstenaar Marijn van Kreij start hiervoor op campus Woudestein het project ‘The Studio’. In zijn tijdelijke studio zijn studenten en medewerkers van harte uitgenodigd om bij te dragen aan de totstandkoming van het kunstwerk. Loop van 6 t/m 17 februari doordeweeks tussen 11:00 en 17:00 binnen bij Marijn in de Erasmus Gallery en doe mee!

“Voor de uitvoering van het kunstwerk nodig ik je graag uit om deel te nemen in het creatie proces. Vanaf maandag 6 februari t/m vrijdag 17 februari ben ik iedere dag aan het werk in de Erasmus Gallery. Graag wil ik met jullie hulp de klei tegels beschilderen met steeds hetzelfde beeld. Het persoonlijk handschrift en de verschillen binnen de herhaling worden in het werk belangrijk. Na een korte introductie tot de glazuurtechniek kan men ieder 2 tegels beschilderen, deelname duurt ongeveer 15-30 minuten. Het is een unieke kans om mee te helpen aan een kunstwerk dat een permanente plek krijgt in de nieuwe Universiteitsbibliotheek.” – Marijn van Kreij

Erasmus Gallery (gang van Theil naar Erasmus Building)
Inloop: 6 t/m 17 februari, ma-vr 11:00-17:00
Duur deelname: 15-30 min.