Current facets (Pre-Master)

Beursgang ABN kost veel meer dan Dijsselbloem volhoudt

De beursgang van ABN Amro gaat veel meer kosten dan minister Dijsselbloem de Kamer voorspiegelt. Dijsselbloem wil de kosten voor de begeleiding van de beursgang onder de 1 procent houden. Nico van der Sar, universitair hoofddocent binnen de sectie Finance van Erasmus School of Economics, geeft zijn mening bij BNR Nieuwsradio, d.d. 23 juni 2015.

‘Je moet je voorstellen dat er veel meer beursgangen zijn geweest door de jaren heen, in de Verenigde Staten, Europa, Australië: overal. In de VS geldt er een percentage qua kosten van 5, 6, 7 procent. Dat ligt min of meer vast. In Europa ligt dat tussen de 3 en 5 procent. 1 procent is dus wel erg laag.’ Aldus Van der Sar.

Meer informatie

Klik hier om het fragment te beluisteren bij BNR Nieuwsradio, d.d. 23 juni 2015.

Klik hier om het volledige artikel te lezen op NU.nl, d.d. 23 juni 2015.

Klik hier om het volledige artikel te lezen in het Algemeen Dagblad, d.d. 23 juni 2015.

Klik hier om het volledige artikel te lezen op NLtimes.nl, d.d. 23 juni 2015.