Beurzen beschikbaar voor Israël, Zwitserland en Duitsland

Wil jij aanspraak maken op een beurs voor Israël, Zwitserland of Duitsland? Goed nieuws voor jou!

Momenteel accepteert Nuffic namens de Duitse, Israëlische en Zwitserse overheid beursaanvragen. De beursmogelijkheden variëren: zomerbeurzen, masterbeurzen, PhD beurzen en andere onderzoeksbeurzen zijn onderdeel van het beursaanbod.

Israël
Israël stelt studiebeurzen, onderzoeksbeurzen en zomerbeurzen beschikbaar voor aanvragers met de Nederlandse nationaliteit. De zogeheten ULPAN-taalcursussen van ongeveer drie tot vier weken aan de University of Haifa zijn weer onderdeel van het beursaanbod. De taalcursussen starten in de zomer van 2019 en de studie- en onderzoeksbeurzen starten in oktober 2019. Selectiegesprekken bij de ambassade van Israël in Den Haag in december 2018 of januari 2019 maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Zwitserland
Zwitserland investeert in onderwijs en is een belangrijk centrum voor wetenschappelijk onderzoek. Om internationaal toptalent aan te trekken zijn er de Swiss Government Excellence Scholarships. Dit zijn beurzen voor (promotie-)onderzoek en postdoctoraal onderwijs. De beurzen zijn bestemd voor excellente onderzoekers uit alle vakgebieden en de duur van de beurs kan variëren van 6 tot 36 maanden. Daarnaast zijn er studiebeurzen beschikbaar voor een masterstudie in een artistieke richting.

Duitsland
Duitsland investeert fors in inkomende mobiliteit. Ook Duitsland stelt studiebeurzen, onderzoeksbeurzen en zomerbeurzen beschikbaar voor 2019. Studenten, afgestudeerden en promovendi in Nederland kunnen zich hiervoor aanmelden. Deze deadline geldt voor vier soorten beurzen: Forschungsstipendien – Jahresstipendien, Forschungsstipendien – Promotionen im Cotutelle-Verfahren, Studienstipendien für Graduierte aller wissenschaftlichen Fächer en Hochschulsommerkurse in Deutschland für ausländische Studierende und Graduierte. De duur kan variëren van 1 maand voor de zomerbeurzen tot 18 maanden voor het Cotutelle Docotoral Programme, afgezien van eventuele verlengingen.

Meer informatie

De aanmelddeadline sluit op 30 november 2018. Meer informatie over de voorwaarden, de aanmeldingsprocedure of het aanbod van overige landen kan je vinden via de website van WilWeg