Big Pharma, filosofie en hekel aan hipsters in Studio Erasmus

Big Pharma, filosofie en hekel aan hipsters in Studio

Wie pakt de farmaceutische industrie aan? Wordt Rotterdam het nieuwe Calais? En waarom hebben we een hekel aan hipsters? Dit en meer komt langs in Studio Erasmus, de wetenschappelijke talkshow van de Erasmus Universiteit Rotterdam, op dinsdag 11 april 2017.

De Erasmus Universiteit Rotterdam over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdagavond 11 april 2017 staan op het programma in de Rotterdamse Schouwburg:

• Wie pakt de farmaceutische industrie aan? - Ernst Kuipers (voorzitter Raad van Bestuur Erasmus MC) bindt vanuit het grootste academische ziekenhuis van Nederland de strijd aan met big pharma.

• Eindelijk grip op de realiteit – Filosoof Arjen Kleinherenbrink presenteert in de Maand van de Filosofie zijn (nu al bejubelde) boek ‘Alles is een Machine’ (Boom Filosofie).

• Wordt Rotterdam het nieuwe Calais? – De Europese vluchtelingencrisis is verre van voorbij, zegt criminoloog Richard Staring.

• Waarom haten wij hipsters? - Cultuursocioloog Janna Michael over smaak, status en het belang van uitsluiting.

Met livemuziek van Pangea.

Dinsdag 10 april | 20.30 - 21.45 | Rotterdamse Schouwburg | Studium Generale