Boeken lenen en terugbrengen kan weer!

Goed nieuws! Vanaf 11 mei kan je weer boeken lenen en retourneren in de Universiteitsbibliotheek (UB). De UB is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur geopend voor het uitlenen en retourneren van boeken.

We zien jullie graag weer in de bibliotheek, maar houd rekening met elkaar en:

• Kom alleen
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand
  • Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt

Het aanvragen doe je nog steeds via sEURch. Het afhalen en retourneren hebben we geheel contactloos gemaakt zodat we jouw gezondheid en die van onze medewerkers kunnen garanderen.

Aanvragen en afhalen

• Vraag voor 9 uur een boek aan via sEURch, dan kan je het dezelfde of de volgende werkdag afhalen;
  • Kom alleen naar de UB als je bericht hebt gehad dat je boeken voor je klaarliggen;
  • Zowel de ingang als de uitgang is op de Institutenlaan (ingang straatniveau);
  • De boeken staan voor je klaar tussen 9 uur en 17 uur;
  • Boeken kun je alleen lenen met een bibliotheekpas of je collegekaart: zonder kaart is lenen niet mogelijk.

Hoe werkt het?

• Na binnenkomst via de draaideur kan je je handen desinfecteren;
  • Je kunt je boeken retourneren;
  • Je scant je pas bij de zelfscanner;
  • De UB-medewerker stemt met je af welke boeken je hebt aangevraagd;
  • De UB-medewerker legt je boeken in een tas voor je klaar op de tafel;
  • Je verlaat de bibliotheek via de schuifdeuren.

Geretourneerde boeken houden we voor de veiligheid een paar dagen apart, dus boeken zijn niet dezelfde dag van je naam af. Lever je dus bijvoorbeeld op maandag je boeken in dan worden ze op woensdag van je naam afgehaald. Je ontvangt hiervan een bevestiging.

Meer informatie

Heb je vragen of ondersteuning nodig? Mail ons via library@eur.nl of bel 010-4081198
Voor de meest actuele informatie, lees Bibliotheekdiensten tijdens Corona