Budget Open Access Fund aangevuld

De Universiteitsbibliotheek en de Medische Bibliotheek hebben beiden de financiering voor Open Access publicaties aangevuld met € 120.000 voor het jaar 2021 – in totaal € 240.000.

Dit betekent dat onderzoekers van de Erasmus Universiteit en het Erasmus Medisch Centrum een ​​beroep kunnen blijven doen op het Erasmus Open Access Fonds voor (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten voor hun Open Access publicaties.

De Erasmus Universiteit zet zich in voor Open Science. Sinds 2015 investeert EUR in een reeks deals tussen de VSNU en verschillende wetenschappelijke uitgevers waardoor EUR-onderzoekers gratis Open Access kunnen publiceren in duizenden tijdschriften. De tijdschriften die deel uitmaken van deze overeenkomsten zijn te vinden in de Erasmus Journal Browser.

Publicaties in tijdschriften die geen deel uitmaken van deze overeenkomsten worden veelal bekostigd door landelijke programma’s of instellings-, afdelings- en facultaire fondsen. Voor EUR- onderzoekers zonder financiële ondersteuning voor Open Access publicatie lanceerde de Universiteitsbibliotheek in 2018 het Erasmus Open Access Fonds. Sindsdien heeft het fonds meer dan 200 Open Access publicaties mogelijk gemaakt.