Circus & Science: wetenschappers en circusartiesten treden samen op

Circus & Science: wetenschappers en circusartiesten treden

Wat doet jongleren met je hersenen? De magie van circus en de wetenschap daarachter, samen op een podium: dat is Circus & Science op dinsdag 2 mei in de foyer van de Schouwburg. Met topartiesten van Rotterdam Circusstad en de beste onderzoekers en studenten van de Erasmus Universiteit, het Erasmus MC en Codarts Circus Arts. 

De avond voordat Circusstad Festival op 3 mei losbarst, biedt Circus & Science op 2 mei een wetenschappelijk kijkje achter de schermen van de technieken van de circusartiest. Wat doet jongleren met je hersenen? Wat gebeurt er in je lijf als je danst op een koord,? En wat betekent het voor je psyche om als acrobaat je partner nooit te mogen laten vallen? 

In een enerverend programma wisselen circustechnieken en wetenschap elkaar af. Op dinsdag 2 mei  a.s. staan in de Rotterdamse Schouwburg o.a. op het programma:

•    Neurowetenschapper Jos van der Geest & koorddanser Ronja Breuk over evenwicht en balans. 
•    Kan iedereen jongleren leren? Hersenprofessor Maarten Frens en jongleur en psycholoog Harm van der Laan (over ballen en het brein).
•    Sport- en prestatiepsycholoog Diana van Winden onderzoekt het belang van vertrouwen in het fysiek (on)mogelijke en in elkaar, met acrobaten David & Marieke. 
•    Acrobatische architectuur; Mechanica docent Gerrie Hobbelman (TU Delft) en de kunst van acrobatiekgezelschap Satchok.
•    Leiderschapsprofessor Michaéla Schippers en jongleurteam Paraplu over samenwerking en groepscoördinatie.

Aanmelden via deze link

Samenwerking EUR en Codarts
Het programma van Circus & Science is tot stand gekomen naar aanleiding van  het convenant dat de Erasmus Universiteit  met Codarts (en Willem de Kooning Academie) in 2015 afsloot. De drie instellingen werken met elkaar samen in het Rotterdam Arts & Science Lab (RASL). Dat behelst onder andere het aanbieden van gezamenlijke opleidingen en interdisciplinair onderzoek. 

Circus & Science is een samenwerking van de Erasmus Universiteit, Rotterdam Circusstad, Codarts Rotterdam, Studium Generale en Theater Rotterdam. Mede mogelijk gemaakt door Trustfonds Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl