Collega’s komen samen voor nieuwjaarsreceptie & posterpresentatie

Collega’s komen samen voor nieuwjaarsreceptie &

De nieuwjaarsreceptie van Erasmus School of Law vond plaats op donderdag 14 januari 2016 in het Erasmus Paviljoen. Voorafgaand aan de receptie werden in de Theaterzaal posterpresentaties gegeven door onze promovendi over hun onderzoek.

ESL-medewerkers konden op 14 januari 2016 onder het genot van een drankje werden verschillende posterpresentaties van onze promovendi bekijken. Op de poster vertaalden de promovendi hun PhD-onderzoek. De posterpresentaties werden beoordeeld door prof. Reinout Kok (voorzitter), dr. Pieter Desmet en mr.dr. Michiel van der Wolf. De posterpresentatieprijs werd gewonnen door mr. Monique Hazelhorst met haar onderwerp: ‘Protecting the right to a fair trail in the context of free movement of civil judgments in the European Union.’ Haar promotoren zijn prof. Kramer en prof. Henrard.

Naast deze prijs werd ook de Elly Rooddissertatie-prijs uitgereikt door prof. René van Swaaningen. Dit jaar mochten zelfs twee mensen de prijs ontvangen. Dr. M. Fabbri ontving de prijs voor zijn proefschrift: ‘Social Welfare and Behavioural Public Choices’ (promotor: prof. Louis Visscher). Dr. J.M. de Jongh ontving de prijs voor zijn proefschrift: ‘Tussen societas en universitas. De beursvennootschap en haar aandeelhouders in historisch perspectief‘ (promotoren prof. Vino Timmerman & prof. Jan Lokin).

Decaan prof. Suzan Stoter sprak na de prijsuitreikingen alle collega’s toe. De kern van haar speech was: verandering. Verandering van werkplek, verandering van het onderwijs en verandering van de onderzoeksmissie. Decaan Stoter: ‘Verandering is inherent aan de academie. We zijn op zoek en nieuwsgierig naar nieuwe kennis en willen onze studenten daarover leren en onze faculteit langs de verbeterde inzichten vorm geven. Dat heet vooruitgang – en zonder dat komen we niet verder, wordt de wereld niet beter.’

Na alle plechtigheden konden collega’s op informele wijze het nieuwe jaar inluiden met hapjes en drankjes.