Commissieleden Human Rights Seminar gezocht

In het voorjaar van 2018 zal op de Erasmus Universiteit een mensenrechten seminar worden georganiseerd. Dit seminar zal worden gehouden door Jelle Klaas, een ambitieuze advocaat die zich inzet voor mensenrechten in Nederland. Hij staat bekend voor onder andere de zaak omtrent de zogenaamde ‘sleepwet’ die zal worden gestart in 2018. Jelle is al sinds jaren betrokken bij het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) en het daarbij verbonden Public Interest Litigation Project (PILP). Door middel van het PILP probeert hij hedendaagse mensenrechten vraagstukken onder de aandacht te brengen van de rechterlijke macht, de media en de politiek. Dit staat ook wel bekend als het zogenaamde strategisch procederen, een vorm van procederen die nieuw is in Nederland.

Om dit event te promoten is van belang dat een commissie wordt gevormd, bestaande uit rechtenstudenten van ESL. Heb jij een passie voor mensenrechten, of ben je juist benieuwd naar de betekenis ervan in Nederland? Ben je communicatief sterk? Solliciteer dan nu naar de functie van actief commissielid.

De taken bestaan onder andere uit:

• Het houden van collegepraatjes
  • Het bijhouden van sociale media
  • Het bijwonen van commissievergaderingen

De student krijgt:

• De kans om te netwerken met één van de meest ervaren juristen op het gebied van internationale, Europese en Nederlandse mensenrechten
  • Ervaring op het gebied van event management en marketing
  • Een waardevolle toevoeging op het CV

Interesse? Stuur dan uiterlijk 29 januari je cv en motivatiebrief naar 385419nb@eur.nl t.n.v. Neha Bagga.