De digitale bibliotheekservices

ESE

Door het Coronavirus heeft de Universiteitsbibliotheek beperkte openingstijden; van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00. Met onze digitale bronnen, e-modules en online dienstverlening zorgen we ervoor dat je zo optimaal mogelijk thuis kan studeren of werken.

Veelgestelde vragen

• De leentermijn van alle uitgeleende boeken hebben we verlengd tot en met 1 augustus a.s..

Mocht dit bij jouw boek onverhoopt niet gebeurd zijn dan kun je zelf je de uitleentermijn van je boek(en) met vier weken verlengen via sEURch.

1. Klik op de button Sign in (of Aanmelden) rechtsboven in het scherm
    2. Log in met je ERNA-account, Library account of Erasmus MC account.
    3. In de rechterbovenhoek vind je je accountgegevens, kies voor My Account (of Mijn account)
    4. Bij het tabblad Checked out (of Geleend) zie je een overzicht van je geleende boeken
    5. Hier kun je per boek met de knop Renew de leentermijn verlengen

• We hanteren al enkele jaren geen boetes voor te laat geretourneerde boeken. Daarnaast hebben we vanwege de beperkte openingstijden uitgeleende boeken verlengd tot 1 augustus 2020.

• Ja, je kan weer boeken lenen en retourneren in de Universiteitsbibliotheek op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Het aanvragen van boeken uit een andere bibliotheek is vanaf 1 juli ook weer mogelijk. Bekijk de manieren om online bronnen te raadplegen bovenaan de pagina.

• Het UB-gebouw is van 9.00 tot 17.00 toegankelijk voor studenten die van tevoren een studieplek hebben gereserveerd én voor het retourneren en afhalen van boeken. Heb je een studieplek gereserveerd, dan kan je ook gebruik maken van de print-, scan- en kopieerapparaten van Follow-me printing. Ook Copyshop Canon is weer geopend op werkdagen van 10.00 tot 16.00.

• Ja, met ingang van 15 juni is de bibliotheek weer (beperkt) geopend om te studeren.

Reserveer je studieplek

1. Reserveer je studieplek met je ERNA-account online (je kunt een plek reserveren vanaf 9 uur de ochtend ervoor)
    2. Je ontvangt een bevestiging van je reservering per mail
    3. De in- en uitgang van de bibliotheek bevinden zich op de Institutenlaan (straatniveau)