De UB: vernieuwd en verbeterd!

Na een verbouwingsperiode van zo’n 1,5 jaar was het op donderdag 29 juni 2017 dan eindelijk zover: de officiële opening van onze vernieuwde Universiteitsbibliotheek.

Onder het motto ‘Welkom thuis’ maken studenten al ruim een maand gebruik van het pand en hebben de mogelijkheid om ons te voorzien van de nodige feedback. Het doel was een open, lichte en moderne UB te creëren waar iedereen zich thuis voelt. Uit de feedback blijkt dit goed gelukt te zijn. Zij voelen zich ook daadwerkelijk thuis in de bibliotheek en staan ’s ochtends in de rij om naar binnen te kunnen. De toename van het aantal stopcontacten wordt als tekenend gezien voor het huidige, digitale tijdperk. De focus van papieren boeken wordt meer en meer verlegd naar online documentatie en digitalisering. Hiermee is de bibliotheek klaar voor de toekomst.

De opening werd gevierd met genodigden, medewerkers en uiteraard studenten. Bij ontvangst konden genodigden zich opgeven voor de georganiseerde rondleidingen door het gebouw. Tijdensde rondleiding kregen zij achtergrondinformatie van onder andere de architect en kunstenaars die bij de verbouwing betrokken zijn geweest. Hier was veel animo voor. Gelukkig is de Universiteitsbibliotheek een openbaar gebouwen is iedereen welkom om ons vernieuwde ‘huis’ te komen bekijken.

De feestelijkheden en de officiële ‘druk op de knop’ speelden zich af rondom de vijver. Gasten werden getrakteerd op muziek, dans, literatuur, een hapje en een drankje. Op basis van de opkomst en gezelligheid kunnen we stellen dat het een groot succes is geweest.

De feestelijke opening is ook opgepikt door verschillende media waaronder het FD, het Algemeen Dagblad en de Volkskrant.