Digitale pensioenbundel

Naar aanleiding van de conferentie ‘Naar een nieuw pensioenstelsel in Nederland’, die op donderdag 5 juni 2014 plaatsvond op campus Woudestein, is een congresbundel verschenen. Deze bundel is hier te downloaden.

Deze pensioenconferentie werd georganiseerd door Onno Steenbeek, hoogleraar Risicobeheer van Pensioenfondsen van Erasmus School of Economics, in nauwe samenwerking met Netspar. Onder andere was Jetta Klijnsma, staatssecretaris van SZW, een van de sprekers.Klijnsma gaf aan een pensioendialoog te willen zonder taboes en waarbij dus alles bespreekbaar is. “Ik wil weten of Nederland toe is aan een grotere verbouwing om onze oudedagsvoorziening op lange termijn te waarborgen. Daar wil ik echt iedereen bij betrekken. Iedereen moet kunnen meedoen. Alles moet aan de orde kunnen komen. Wat mij betreft is geen onderwerp taboe.” Aldus Klijnsma.

Ook een aantal vooraanstaande experts uit Canada, de Verenigde Staten, Australië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk gaven tijdens de conferentie hun mening over het Nederlandse pensioenstelsel. Zij gaven aan welke oplossingen zij in hun land hebben gevonden. De bijeenkomst werd bezocht door een breed publiek van wetenschappers, toezichthouders, pensioenfondsbestuurders, sociale partners en andere geïnteresseerden.