Toegang tot zorg

Toegankelijke zorg voor iedereen is niet alleen van invloed op de volksgezondheid, maar ook op zaken als geluk, productiviteit en maatschappelijke betrokkenheid. De Erasmus Universiteit Rotterdam richt zich in haar onderwijs en onderzoek daarom op gelijke toegang tot zorg. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat medicijnen betaalbaar blijven? Hoe is de uitwerking van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)? Krijg je overal in Nederland dezelfde hulp? Hoe kun je met preventie zoveel mogelijk mensen gezond houden en voorkom je dat ze een beroep doen op zorg?

Lees meer over ons onderzoek, de diverse onderwijsprogramma's en de experts van de Erasmus Universiteit Rotterdam op het gebied van Toegang tot zorg.

Onze experts in de media

Carin Uyl-De Groot

Op een gegeven moment moet het tij keren

Professor Carin Uyl-de Groot strijdt tegen hoge medicijnprijzen

Lees het interview in ea. magazine
Johan Mackenbach

Hoe kun je de gezondheidszorg effectiever maken?

Stem onderzoeksdisciplines op elkaar af, stelt Johan Mackenbach

Lees het interview in ea. magazine

Nieuws over Toegang tot zorg

• NWO-Vici voor wetenschappers Erasmus MC

Twee wetenschappers van Erasmus MC ontvangen ieder 1,5 miljoen euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

• Euros for your organs?!

Betalen voor organen?

Op donderdag 14 februari is Mario Macis een van de sprekers tijdens het Economencafé Euros for your organs?!’.

• erasmus mc open dag

Wereld Kanker dag maandag 4 februari 2019

“Door wetenschappelijk onderzoek naar kanker maak je niet iedereen beter, maar blijven mensen wel langer leven en kunnen ze in veel gevallen ook genezen.”

Op zoek naar advies, contractonderzoek of executive onderwijs?

Erasmus Centrum voor Zorgbestuur BV
Post-academisch onderwijs voor bestuurders, managers en leidinggevende professionals in de zorg.
Bekijk het aanbod van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur BV
Research ESHPM
institute for Medical Technology Assessment (iMTA)
The institute for Medical Technology Assessment (iMTA) is a renowned group of experts in health economics working with public and private institutes.
Visit iMTA

Onze experts op het gebied van Toegang tot zorg

Health Technology

prof.dr. (Carin) C.A. Uyl-de Groot