Dr. Koen Swinnen krijgt prestigieuze TPR-wisselleerstoel toegekend

Foto van Koen Swinnen

De prestigieuze wisselleerstoel van het Belgische Tijdschrift voor Privaatrecht (TPR) 2017-2018 is toegekend aan dr. Koen Swinnen, Universitair Docent Privaatrecht aan Erasmus School of Law. Gedurende het komende academisch jaar zal hij gedurende meerdere periodes onderzoek verrichten en onderwijs verzorgen aan de North-West University in Zuid-Afrika.

Sinds 1998 kent het Tijdschrift voor Privaatrecht jaarlijks een (sinds 1999 twee) Belgisch-Nederlandse Wisselleerstoel(en) toe. Om de twee jaar laat het Belgische academici toe om in residence college te geven in Nederland, en om de twee jaar andersom. De wisselleerstoelen met Zuid-Afrika bestaan sinds 2012. In het kader hiervan gaat om de twee jaar een Belgische of Nederlandse onderzoeker naar Zuid-Afrika, en omgekeerd. Naast het verblijf in residence geeft de wisselleerstoelhouder ook een aantal colleges voor de studenten en een plechtige rede ter aanvaarding van de wisselleerstoel.   

In het verleden viel deze eer al te beurt aan enkele andere ESL-collega’s, zoals prof. mr. Siewert Lindenbergh, prof. mr. Xandra Kramer, prof. mr. André Nuytinck, prof. mr. Liesbeth Enneking en em. prof. mr. Krijn Haak.