EFS seminar: ‘Brexit: Consequences for Trade, VAT and Customs’

EFS seminar: ‘Brexit: Consequences for Trade, VAT and

Donderdag 2 februari 2017 organiseert EFS het Engelstalig seminar ‘Brexit: Consequences for Trade, VAT and Customs’. Academici en indirecte belastingexperts uit de internationale zakenwereld zullen hun kijk op de mogelijke gevolgen van Brexit uitwisselen.

De uitslag van het referendum over Brexit was voor de EU-politiek ongetwijfeld de markantste gebeurtenis van 2016. En hoewel het Verenigd Koninkrijk nog niet is gestart met het formele uittredingsproces, is het wel al duidelijk dat het  voorgenomen vertrek van de Britten uit de EU enorm veel effect zal hebben op zowel het Verenigd Koninkrijk als de EU.

De consequenties voor de in- en uitvoerrechten en de omzetbelasting zullen afhangen van de onderhandelingen over de voorwaarden en de onderlinge relaties die na Brexit tussen de partijen zullen gelden. Kiezen de partijen bijvoorbeeld voor het Noorse, het Zwitserse of het Turkse model? Of komt er een nieuw eigen model uit de onderhandelingen naar voren? En wat zijn de gevolgen van deze modellen vanuit de wet- en regelgeving, de handel en indirecte belastingen bezien? Blijft de regelgeving inzake vrij verkeer van goederen van kracht? En hoe staat het straks met de regels inzake mededinging en staatssteun?

Professor René van der Paardt, Erasmus School of Economics; Partner AKD N.V.

Professor Fabian Amtenbrink, Vice Dean – Erasmus School of Law; Visiting Professor College of Europe (since 2009); Scientific Director European Research Centre for Economic and Financial Governance (EURO-CEFG)

Professor Thierry Charon, Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB); Partner Loyens & Loeff; Voorzitter van de European VAT Club

Professor Walter de Wit, Erasmus School of Law; Partner EY

Panelleden
Professor Han Kogels, Visiting Professor – Erasmus School of Law

Marlon van Amersfoort, EMEA-NL Indirect Tax Advisor, Shell International B.V.

Werner Engelen, Head of Indirect Tax and Customs, LEGO Group

Godfried Smit, Senior Project Leader (International), EVO – Fenedex

Huub Stringer, Head of VAT at ABN AMRO Bank N.V. en lid van de European Banking Federation’s VAT Working Group

Datum: Donderdag, 2 februari 2017, 13.30 – 18.30