Current facets (Pre-Master)

ERASMUS CHARITY RUN 2014 groot succes!

Studenten en medewerkers EUR halen fantastisch bedrag op voor het goede doel.

Ruim 300 studenten, medewerkers en alumni van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben tijdens de Rotterdam Marathon gelopen voor het goede doel.

Met deze actie is er een fantastisch bedrag opgehaald, voor de stichting ‘Playing for Success Excelsior’. Deze stichting helpt Rotterdamse kinderen hun prestaties in taal, rekenen en ict verbeteren. Playing for Success draagt structureel bij aan het opheffen van deze leerachterstanden en levert tevens een bijdrage aan het zelfvertrouwen én een positiever zelfbeeld van deze kinderen. Op deze manier worden sport en educatie gecombineerd om wat terug te doen voor de stad Rotterdam.

Het was de tweede keer dat Erasmus School of Economics deze sponsorloop organiseerde. In 2013 namen studenten en medewerkers al individueel deel aan diverse loopafstanden van de Rotterdam Marathon, maar ter ere van het honderdjarig bestaan van de universiteit werd er dit jaar in groepsverband gelopen. Diverse faculteiten en studentenverenigingen waren in deze lustrumeditie vertegenwoordigd.. Het merendeel van de lopers nam deel aan de 10 kilometer, voor slechts enkelen was de marathon van 42,195 kilometer weggelegd.

De opbrengt van de Erasmus Charity Run wordt bekendgemaakt op vrijdag 25 april, in de rust van de voetbalwedstrijd Excelsior - FC Oss. De bijbehorende cheque wordt dan uitgereikt aan medewerkers van Playing for Success Excelsior. Voorafgaand aan deze bekendmaking vindt er nog een prijsuitreiking plaats aan de Erasmus Charity Run lopers. Zo zijn er tijdens deze editie diverse klassementen bijgehouden, waaronder van diegene die het meeste sponsorgeld heeft opgehaald en uiteraard van de snelste lopers tijdens de Rotterdam Marathon.

Namens alle betrokkenen van de Erasmus Charity Run 2014, BEDANKT!