Current facets (Pre-Master)

Erasmus Charity Run 2017: een groene stoet door Rotterdam

Een groene stoet lopers trekt op zondag 9 april door Rotterdam. Tijdens de Marathon Rotterdam doen 550 studenten, medewerkers en alumni mee aan de Erasmus Charity Run. Samen halen ze geld op voor studiebeurzen.

Met 550 lopers, gestoken in EUR-groene shirts, heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam het grootste team tijdens de Marathon Rotterdam op zondag 9 april. Het merendeel van de deelnemers loopt de 10,5 kilometer, 30 lopers doen mee aan de hele marathon.

Impact
De Erasmus Charity Run is een voorbeeld van de wijze waarop de Erasmus Universiteit maatschappelijke impact wil bereiken. Met de Charity Run halen de lopers namelijk geld op voor studiebeurzen. Hiermee worden kansarme, talentvolle jongeren in staat gesteld om toch aan de Erasmus Universiteit te studeren. Vorig jaar werd zo’n 17.000 euro opgehaald, een bedrag dat door het College van Bestuur bijna werd verdubbeld tot zo’n 30.000 euro.

De deelnemers aan de Charity Run verzamelen zich op zondagochtend bij het Erasmus University College in het centrum van de stad, waar een warming up plaats vindt en Michiel Muller (ondernemer, alumnus en voorzitter Erasmus Trustfonds) hen veel succes toewenst.

In de maanden voorafgaand aan de marathon konden de lopers ter voorbereiding deelnemen aan speciale clinics.

Alle informatie over de Erasmus Charity Run is op deze site te vinden.

Run2

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl