Current facets (Pre-Master)

Erasmus School of Law start met unieke collegereeks over Caribisch fiscaal recht

Erasmus School of Law, de rechtenfaculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam, start deze maand met de bijzondere collegereeks ‘Caribisch Fiscaal Recht’ voor de masterstudenten van de opleiding Fiscaal Recht. Gedurende 16 weken geeft een keur aan experts college over het fiscaal recht van Caribisch Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Het is voor het eerst dat het fiscale stelsel van de eilanden als onderdeel van een masteropleiding door een Nederlandse universiteit wordt aangeboden.

Tijdens de collegereeks wordt ingegaan op het fiscale stelsel van de BES eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) en Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Aan de orde komen onder andere de staatkundige vernieuwing van het Koninkrijk der Nederlanden, directe en indirecte belastingen, belastingrechtspraak in het Caribisch gebied, tax incentives, misbruik van offshore vennootschappen (bijv. Panama Papers) en ethiek. Daarnaast wordt een uitstap gemaakt naar het fiscale stelsel van Suriname.

De collegereeks wordt gegeven door een groep gastdocenten uit het bedrijfsleven, de belastingadviespraktijk, de rechterlijke macht, de belastingdienst, ministeries, etc. Tot de gastsprekers behoren onder andere Anthony Begina, gevolmachtigde minister van Curaçao; Paul Comenencia, vml. gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen; Suniel Pancham, tax partner bij KDPS International Tax Counsel; Luenne Gomez-Pieters, directrice van Belastingdienst Aruba; Jeroen Adeler, verbonden aan Yellow Tree Tax Consultants in Nederland en Sint Maarten; Peter Kavelaars, hoogleraar Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit en Universiteit Curaçao; Flora Goudappel, hoogleraar Europees Recht en decaan Universiteit Curaçao.

Meer informatie

Germaine Rekwest, Programma coördinator Caribisch fiscaal recht, T 06-14021863 of E rekwest@law.eur.nl