Erasmus University College goed op stoom

Erasmus University College goed op stoom

De tweede lichting studenten zwaait binnenkort af van het jonge Erasmus University College, tijdens de Commencement Ceremony. De Liberal Arts & Sciences opleiding verwacht in het aankomende academisch jaar haar maximale intake capaciteit te bereiken.

In 2013 startte EUC met 79 studenten. Daarna is het aantal eerstejaars gestaag gegroeid: aan het begin van het huidige academische jaar startten al 185 studenten, waarvan 40 procent uit het buitenland afkomstig is. Komend collegejaar kan EUC met 218 nieuwe studenten voor het eerst rekenen op een ‘full house’ in het eerste jaar. Die eerstejaarsstudenten zullen vestigen in de nieuwe studiehuisvesting LUCIA, in het centrum van Rotterdam.

Uitdagende vervolgopleidingen
Op vrijdag 7 juli zwaait de tweede lichting studenten af. Na hun bachelor in Rotterdam blijken de EUC-studenten uitdagende masters in verschillende richtingen te kiezen. Veel van hen stromen door naar de EUR masteropleidingen, anderen gaan naar het buitenland voor hun vervolgopleidingen. Studenten zijn toegelaten bij prestigieuze opleidingen zoals Johns Hopkins (International Relations), Falmouth (Creative Advertising) en Rotterdam School of Management (CEMS MIM programma). Een van de studenten is begonnen aan een ‘fast-track PhD’ (Ludwig-Maximilians-Universität München), een andere werkt bij Oracle in Dublin.

Over EUC
Erasmus University College is een internationale driejarige bacheloropleiding in Liberal Arts & Sciences waarbij studenten zich breed ontwikkelen voordat ze een specialisatie (‘major’) kiezen uit het aanbod van de vier academic departments: Economics and Business, Humanities, Life Sciences en Social and Behavioural Sciences. De Engelstalige topopleiding is kleinschalig en intensief. Dat betekent veel interactie tussen studenten en docenten en groepen van gemiddeld twaalf studenten. Om studenten ook vorming op het gebied van kunst, cultuur en taal te kunnen aanbieden is voorzien in een breed extracurriculair programma.

EUC is bedoeld voor ambitieuze, hardwerkende studenten en hanteert een strenge selectieprocedure. Ieder jaar wordt een beperkt aantal nieuwe studenten toegelaten, waarvan uiteindelijk de helft met een internationale achtergrond. Uiteindelijk biedt het opleidingsinstituut plaats aan in totaal ruim 650 studenten. Daarmee draagt de komst van de nieuwe opleiding bij aan de levendigheid van de Rotterdamse binnenstad.

Meer informatie

Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl