Eredoctoraat voor Christopher Hood tijdens dies natalis

De invloedrijke Britse bestuurskundige Christopher Hood ontvangt een eredoctoraat van de Erasmus Universiteit Rotterdam tijdens de viering van de dies natalis op woensdag 8 november 2017. De 104e verjaardag van de universiteit heeft als thema ‘For the benefit of all: making society work’. Centraal staat de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB).

Het thema ‘For the benefit of all: making society work’ raakt alle facetten van ESSB. Ook het werk van Professor Christopher Hood sluit daarbij aan. Deze invloedrijke Britse bestuurskundige ontvangt een eredoctoraat voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de bestuurskunde in het algemeen en binnen Nederland in het bijzonder.

Daarnaast gaan tijdens de dies natalis zowel de presentaties door rector magnificus prof.dr. Huibert Pols en Erasmus Trustfonds-voorzitter Michiel Muller, als ook de diesrede door ESSB-decaan prof.dr. Henk van der Molen over bijdragen aan de maatschappij.

Over de eredoctor
Professor Hood is momenteel Emeritus Fellow aan het All Souls College van de Universiteit van Oxford, waar hij tussen 2001 en 2014 Gladstone Professor of Government was. In 1996 werd hij verkozen tot Fellow van de British Academy. Hij is onder meer bekend van methoden om New Public Management te begrijpen, de wereldwijde opkomst van het gebruik van marktinstrumenten binnen de publieke sector. Hood waarschuwde daarbij voor de risico's van een eenzijdige nadruk op efficiëntie en effectiviteit.

De dies natalis vindt plaats tijdens de Rotterdam Talentweek. Tijdens diverse evenementen wordt benadrukt dat Rotterdam dé plek is waar je met je talent terecht kunt, zowel in de stad zelf als op de Erasmus Universiteit.

Aanmelden en meer informatie: www.eur.nl/dies

Meer informatie

Marjolein Kooistra, mediarelaties Erasmus School of Social and Behavioural Sciences | kooistra@essb.eur.nl | 010 408 2135

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen