ESE Awards

ESE Awards

Op dinsdag 15 april 2014 zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst door de rector magnificus Huib Pols en de decaan van de Erasmus School of Economics Philip Hans Franses een aantal onderzoekers en medewerkers van de Erasmus School of Economics in het zonnetje gezet.

Jaarlijks wordt aan talentvolle onderzoekers en -docenten een aanmoedigingsprijs verstrekt om de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek alsmede de zichtbaarheid van Erasmus School of Economics te stimuleren. Ook wordt er sinds 2012 jaarlijks de Support Award uitgereikt aan een ondersteunend staflid dat een bijzondere bijdrage heeft geleverd.

Top Senior Researcher
Het predicaat Top Senior Researcher 2013 is door de rector magnificus uitgereikt aan Eddy van Doorslaer. Het predicaat Top Senior Researcher is voorbehouden aan toponderzoekers die al jarenlang een bijzonder goed trackrecord hebben en die zich in het afgelopen jaar hebben onderscheiden met een uitzonderlijke prestatie. Eddy van Doorslaer werd in 2013 tot lid van de Koninlijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen benoemd. De Akademie staat bekend als een genootschap waar enkel de meest vooraanstaande Nederlandse wetenschappers lid van kunnen worden. Ieder lid wordt voor het leven benoemd.

Top Talent Researcher
Daarna volgde de erkenning voor de Top Talent Researchers. Gui Liberali, David Veenman en Sebastian Gryglewicz mochten deze award in ontvangst nemen wegens excellent wetenschappelijk onderzoek, hetgeen resulteerde in een groot aantal publicaties in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften gedurende de afgelopen drie jaar.

Top Lecturer
Philip Hans Franses viel vervolgens de eer te beurt om het predicaat Top Lecturer 2013 toe te kennen. Alle waardering en een geldprijs waren er voor Aurelién Baillon, Emöke Oldenkamp- Bazsa, Marc Schauten, Yvonne Adema en Benoît Crutzen.

Visibility Award
Voor het vijfde opeenvolgende jaar vond ook de uitreiking van de 'Visibility Award' plaats. Philip Hans Franses reikte de Award in deze categorie uit aan Bas Jacobs. Door tal van media-optredens zet hij de Erasmus School of Economics zowel nationaal als internationaal op de kaart.

Support Award
Dit jaar is voor de tweede keer op rij de Support Award uitgereikt. Georges Span en zijn team werden beloond voor hun buitengewone inzet. Het Onderwijs Service Centrum is onder leiding van Georges Span uitgegroeid tot een zeer effectieve en efficiënte afdeling.

 

Meer informatie

Hieronder vindt u een korte impressie van de ESE Awards.

Klik hier om alle foto's te bekijken.