Februari

EUR in de Media

 • De allochtone stem

  01-02-2018
  Han Entzinger

  Nooit eerder was de keuze voor een politieke partij voor de allochtone Rotterdammers zo moeilijk als dit jaar. Aan de verkiezingen in maart doen zoveel partijen mee, dat velen twijfelen.

  AD

 • Asielzoekerscentra en criminaliteit

  01-02-2018
  Arjen Leerkes

  De kans om slachtoffer te worden van een strafbaar feit is met de komst van asielzoekerscentra niet aantoonbaar groter geworden. Tot die conclusie komt het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (Fragment vanaf 1.07).

  EenVandaag

 • Wel data, geen innovatie

  06-02-2018
  Antoinette de Bont

  Bijzonder hoogleraar Antoinette de Bont gaat aan de Erasmus Universiteit onderzoeken hoe je in de gezondheidszorg data kunt gebruiken om te innoveren.

  BNR

 • Martin Buijsen

  Rechtszaak tabaksindustrie

  09-02-2018
  Martin Buijsen

  Hoogleraar gezondheidsrecht Martin Buijsen twijfelt of een rechtszaak tegen de tabaksindustrie wel zin heeft. Hij ziet meer in het beperken van roken via wetgeving.

  RTV Rijnmond
  AD

 • Ophef over Oxfam

  11-02-2018
  Thea Hilhorst

  Na de onthullingen over seksfeesten en prostituees door Oxfam-medewerkers wordt er gesproken van een sectorbreed probleem. Thea Hilhorst denkt dat de humanitaire hulpsector in staat is zichzelf te verbeteren door middel van regels en gedragscodes.

  NOS

 • Majone Steketee bijzonder hoogleraar onderzoek naar

  Optreden huiselijk geweld

  13-02-2018
  Majone Steketee

  Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, pleit voor het sneller opleggen van een huisverbod bij huiselijk geweld. Hoogleraar geweld en gezinnen Majone Steketee reageert op het voornemen.

  De Volkskrant

 • Nieuwe donorwet

  13-02-208
  Ernst Hulst

  De Eerste Kamer stemt vandaag over de nieuwe donorwet. Experts spreken over de voor- en nadelen van deze wet.

  De Volkskrant