Maart

EUR in de Media

 • Jongeren en politiek

  01-03-2018
  Chris Aalberts

  Veel jongeren hebben wel het een en ander te vertellen, maar weten nog niet zo goed hoe ze hun boodschap kunnen omzetten in nieuw beleid. 

  NRC

 • Het eten van insecten

  03-03-2018
  Anne-Kathrin Klesse

  Insectenkoekjes en kweekvlees zijn een duurzame keus in het winkelschap, maar ze roepen ook weerzin op. Daar is iets aan te doen: een andere taal gebruiken.

  Trouw

 • Krapte op de arbeidsmarkt

  06-03-2018
  Jan van Ours

  Door de krapte op de arbeidsmarkt is het voor veel bedrijven moeilijk om aan nieuw personeel te komen. Bedrijven hebben daar echter ook zelf schuld aan.

  RTL Nieuws

 • Stereotyperend spel

  08-03-2018
  Marli Huijer

  Albert Heijn haalde maandag een voetbalspel voor kinderfeestjes uit de schappen. Het zou seksistisch en stereotyperend zijn. Een terechte actie, vindt Marli Huijer.

  Trouw

   

 • Martin Buijsen

  Scherpere regels euthanasie

  09-03-2018
  Martin Buijsen

  Aangescherpte eisen en Justitie dat ook echt iets doet als er onzorgvuldigheden zijn, dat moet voor meer duidelijkheid rondom euthanasie zorgen. Toch is dat niet altijd het geval.

  Trouw

 • Willem Schinkel over demonstraties en De Nieuwe Universiteit

  Linkse samenwerking Rotterdam

  14-03-2018
  Willem Schinkel

  GroenLinks loopt in een rechtse val. Ook voor deze partij is de vrijheid van meningsuiting van een islamitische politicus blijkbaar niet zoveel waard, schrijft hoogleraar Willem Schinkel.

  NRC

 • Feyenoord en Erasmus Universiteit hand in hand

  14-03-2018

  Welk effect heeft Feyenoord op de Rotterdamse samenleving? De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat hier de komende vier jaar samen met de Rotterdamse voetbalclub onderzoek naar doen.

  RTV Rijnmond

 • Achterstandswijken Rotterdam

  15-03-2018
  Derk Loorbach

  Het kabinet steekt 130 miljoen euro extra in Rotterdam-Zuid. Volgens hoogleraar Derk Loorbach van Erasmus Universiteit is het bedrag groot, maar tegelijkertijd ook een druppel op de gloeiende plaat. 

  RTV Rijnmond

 • Unilever

  15-03-2018
  Henk Volberda

  De keuze van Unilever om het hoofdkantoor in Rotterdam te plaatsen, is naar eigen zeggen ingegeven door de voorkeur van de aandeelhouders. Maar volgens Henk Volberda probeert Unilever met deze boodschap vooral niemand op de tenen te trappen.

  NU.nl

 • Is winst ten onrechte een vies woord?

  15-03-2018
  Amit Bhattarchajee

  Bedrijven met een winstoogmerk worden vaak als immoreel en schadelijk gezien, zelfs wanneer ze een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren. Maar waarom is dat zo?

  De Volkskrant
  De Volkskrant

 • Prof.dr. Ian Leistikow | Erasmus School of Health Policy & Management

  Inspectie ziet wel wat in ‘spiegelen zonder advies’

  19-03-2018
  Ian Leistikow 

  Spiegelen zonder advies, dus het terugkoppelen van inspectiebevindingen zonder daarbij een oordeel te geven, lijkt een effectieve interventie. Dat stelde bijzonder hoogleraar Ian Leistikow in zijn oratie afgelopen vrijdag.

  Medisch Contact

 • Ruut Veenhoven: 'Geld maakt gelukkig'

  Geluksniveau Nederland

  19-03-2018
  Ruut Veenhoven

  Morgen maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek cijfers bekend over het geluksniveau van Nederland. Hoeveel procent van de Nederlanders voelt zich nou gelukkig? (Fragment vanaf 54.09)

  NPO Radio 1

 • Het succes van lokalo's

  23-03-2018
  Jeroen van der Waal

  De Leefbaren, ONS'en en Inwonersbelangen in de Rotterdamse regio zegevierden bij de verkiezingen. Opnieuw. De lokalo's werden dertien keer de grootste.

  AD

 • Verkenner coalitie

  24-03-2018
  Derk Loorbach

  Hoogleraar transities Derk Loorbach is samen met Jos van der Vegt, oud-directeur van de Kuip en Ahoy, aangesteld als verkenners voor de vorming van een nieuwe coalitie in Rotterdam.

  AD

 • Onrechtmatig handelen belastingdienst

  25-03-2018
  Guido de Bont

  Het was een paar jaar geleden volop in het nieuws: fraude met belastingtoeslagen. Om die fraude te bestrijden ging de Belastingdienst er telkens hard in. Nu blijkt dat de dienst stukken heeft achtergehouden.

  NOS