Gastcuratoren maken verrassende tentoonstelling van EURcollectie

Gastcuratoren maken verrassende tentoonstelling van

Erwin Olaf, Sophie Zijlmans, Jan Cremer, Gilbert & George; een greep uit de kunstenaars in de expositie ‘De keuze van de postkamer’, die medewerkers van Documentary Information samenstelden. Als gastcuratoren doken ze de database en de depots in van de kunstverzameling van de EUR. ESE-decaan prof.dr. Philip Hans Franses, voorzitter van de kunstcommissie, opent de tentoonstelling vrijdag 22 september in de Erasmus Gallery.

De EUR verzamelt al meer dan vijftig jaar kunst. Hoe kijken studenten en medewerkers naar de universitaire kunstcollectie? Dat werd gevraagd aan Said El Hamdi, Peter van der Ham, Milton Liauw-A-Fong, Kees van Kleij en Ruud Stolk van Documentary Information (voorheen Post & Logistiek).

Kunst is als muziek
De medewerkers van de afdeling Documentary Information selecteerden werk voor een tentoonstelling in de Erasmus Gallery. Documentary Information is betrokken bij interne verhuizingen en er zijn heel wat kunstwerken door hun handen gegaan de afgelopen jaren.

‘Met kunst is het net als met muziek. Het raakt je of het raakt je niet’. Met een open en onbevangen blik doken ze de collectie in, met deze frisse en diverse tentoonstelling als resultaat.

Milton Liauw-A-Fong koos voor een werk van Ruud van Empel, dat hem doet denken aan een Surinaamse jongetje dat hij ooit ontmoette. Ook de onzichtbare man van Philip Akkerman sprak hem aan. Peter van der Ham kon zijn liefde voor ruimtevaart kwijt in foto's vanuit de lucht. Favoriet van Kees van Kleij zijn de foto's van oud en nieuw Rotterdam van Cas Oorthuys en Kim Bouvy.

Ieder jaar
Kunstzaken organiseert vier exposities per jaar. Het is de bedoeling dat er ieder jaar een andere groep medewerkers of studenten als gastcurator optreedt.

'De keuze van de postkamer' is te zien tot en met oktober 2017.

22 september in de Erasmus Gallery AB-57
Inloop 15:30 uur, opening 16:00 uur