Erasmus School of Law

Gemeente Rotterdam | Stagiair Juridische diensten

Zoek jij een stage? De afdeling Juridische diensten van de gemeente Rotterdam is op zoek naar 3e jaar rechtenstudenten Bestuursrecht of masterstudenten Bestuursrecht.

Juridische diensten is onderdeel van de Bestuurs- en Concernondersteuning van de gemeente Rotterdam. Juridische diensten behandelt bezwaar- en beroepschriften, voert gerechtelijke procedures en verzorgt de juridische advisering. De afdeling is onderverdeeld in drie teams: team Bijstand, team Bezwaar en team Proces en Advies. In ieder team werken ongeveer 45 medewerkers.

De medewerkers van team Proces en Advies vertegenwoordigen bestuursorganen van de gemeente bij gerechtelijke instanties (o.a. rechtbanken, de Centrale Raad van Beroep en de Raad van State). Ook de juridische advisering binnen de gemeente wordt verzorgd door team Proces & Advies.

Team Proces & Advies heeft ruimte voor stagiairs. De werkzaamheden bestaan uit het samenstellen van dossiers in beroepsprocedures en verzoeken om voorlopige voorzieningen en het schrijven van notities in dossiers met betrekking tot de Participatiewet en de Wmo 2015. Onderdeel van de stage is bijvoorbeeld ook het bijwonen van zittingen bij verschillende gerechtelijke instanties.

Ben jij gemotiveerd, leergierig en heb jij interesse in het bestuursrecht? Meld je dan aan! Wij bieden een stageplek aan per februari 2018 voor twee dagen in de week voor de duur van zes maanden. Stuur jouw cv, cijferlijst en motivatiebrief uiterlijk 18 december 2017 naar i.weltevredeplaisier@rotterdam.nl. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 22 december 2017.