Geslaagde start van de master Aansprakelijkheid en Verzekering 2017-2018

Op maandag 4 september 2017 is de master Aansprakelijkheid en Verzekering 2017-2018 van start gegaan. Als eerste op de planning stond een rondleiding over de campus, waarbij al met de campus bekende studenten de nieuwe studenten aan Erasmus Universiteit wegwijs hebben gemaakt.

Vervolgens vond er een introductiecollege plaats waarbij prof. Lindenbergh uitleg gaf over het eerste vak dat ons te wachten staat: Onderzoekspracticum Aansprakelijkheid en Verzekering. Hierbij ging hij in op zowel het programma als de leerdoelen van dit vak. Na dit college was er gelegenheid om even te lunchen en te ontspannen, voordat de studenten bij elkaar moesten komen voor de allereerste toets van het jaar: de kennistoets. Het doel van deze toets was om de basiskennis op het gebied van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht op één lijn te krijgen.

Na deze toets werden de studenten meteen weer verwacht bij de eerste bijeenkomst van het onderzoekspracticum, waarin zij zich aan elkaar hebben voorgesteld en waarin meer inhoudelijke informatie werd gegeven over het vak. Ook kregen ze de eerste opdracht mee naar huis: het schrijven van een annotatie. Dat er veel van de studenten verwacht wordt dit jaar, werd voor iedereen meteen duidelijk tijdens dit college.

De dag werd afgesloten met de startbijeenkomst in de Faculty Club, voor velen het spannendste moment van de dag. Tijdens deze bijeenkomst waren zowel met de master A&V samenwerkende organisaties aanwezig, als alumni van de master A&V. De bijeenkomst werd ingeleid door prof. Lindenbergh en daarna waren de studenten aan het woord. Alle studenten kregen een ''one minute of fame'', waarin ze konden vertellen wie ze zijn, wat ze doen en wat hun toekomstplannen zijn.

Na het formele gedeelte vond er een borrel plaats om de middag af te sluiten. Onder het genot van een drankje en een hapje en met geweldig uitzicht over Rotterdam, kregen ze de gelegenheid om met de aanwezigen een praatje te maken. Dit was een erg leuke en leerzame manier om deze zware eerste collegedag goed te beëindigen.