Current facets (Pre-Master)

Hans Severens nieuwe decaan ESHPM

Hans Severens

Het College van Bestuur heeft prof. dr. Hans Severens per 1 januari 2018 benoemd tot decaan van Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM), voorheen instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG). Hij volgt daarmee prof.dr. Werner Brouwer op, die na zes jaar de rol van decaan ESHPM overdraagt.

Hans Severens (1963) is sinds 2009 hoogleraar evaluatie in de gezondheidszorg bij ESHPM. Hij studeerde beleid en beheer in de gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor hij bij de Erasmus Universiteit werd aangesteld, was hij gedurende acht jaar hoogleraar Medical Technology Assessment in Maastricht.

Zijn onderzoeksactiviteiten richten zich op de economische evaluatie van medische technologie, als deel van klinische trials of als zelfstandige modelleringsstudies. Naast zijn functie bij ESHPM is Hans tot het einde van dit jaar ook vicevoorzitter van de Gezondheidsraad.

Reputatie

ESHPM is er van overtuigd in de persoon van Hans Severens een uitstekende opvolger te hebben gevonden van Werner Brouwer, die als hoogleraar gezondheidseconomie aan ESHPM verbonden zal blijven.

In de komende periode zal ESHPM, onder leiding van Hans Severens, verder werken aan de uitbouw van haar uitstekende reputatie en positie, in binnen- en buitenland, op het terrein van onderwijs en onderzoek.

Meer informatie

Marketing & Communicatie ESHPM, T +31 10 408 8878 of E communicatie@eshpm.eur.nl