Erasmus School of Law

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid | juridische stage

Ben jij of ken jij een WO rechtenstudent die affiniteit met straf- en internationaal recht heeft? En ben je op zoek naar een juridische stage? Lees dan snel verder!

De afdeling Internationale Overdracht Strafvonnissen (IOS) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid is verantwoordelijk voor uitvoering van de Wet overdracht en tenuitvoerlegging van strafvonnissen en de wet Wederzijdse erkenning en tenuitvoerlegging van vrijheidsbenemende en voorwaardelijke sancties. Centraal daarin staat het dagelijkse contact met buitenlandse autoriteiten, advocaten, gedetineerden en ketenpartners, waaronder het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, de Internationale Rechtshulp Centra (IRC's), de Reclassering en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Competenties:

• Analyserend vermogen
  • Samenwerken: het gezamenlijke resultaat op de eerste plaats stellen en zich daarvoor volledig inzetten
  • Flexibiliteit: gemakkelijk kunnen aanpassen aan een veranderende omgeving, werkwijzen, werktijden, taken, verantwoordelijkheden en gedragingen van anderen.
  • Proactief/initiatief: Neemt actief maatregelen om de gang van zaken positief te beïnvloeden. Herkent gelegenheden om het bereiken van het doel te bevorderen en grijpt kansen om zijn of haar doel eerder te bereiken
  • Stressbestendig: blijft effectief presteren onder tijdsdruk, bij tegenslag, teleurstelling of tegenspel
  • Accuraat
  • Goede uitdrukkingsvaardigheid mondeling/schriftelijk

Stuur bij interesse je CV + motivatiebrief naar a.keulers@dji.minjus.nl.