Hoe grote dingen soms gebeuren in kleine zalen

Op 25 en 26 augustus 2016 is er op de campus van de Erasmus Universiteit geschiedenis geschreven

Tijdens de KWALON Conferentie: Reflecting on the Future of QDA Software, georganiseerd in een samenwerking tussen KWALON, Erasmus School of Law, Erasmus Studio en de University of Georgia (VS) hebben alle daar aanwezige developers (ATLAS.ti, Cassandre, Dedoose, f4 Analyse, MAXQDA, NVivo, QDA Miner, Quirkos, Transana) hun bereidheid uitgesproken om met elkaar te gaan werken aan het ontwikkelen van een gedeelde XML standaard die hun gebruikers in staat zal stellen om bij hun onderzoeksproject meerdere software pakketten te benutten. Dit lijkt een kleine stap, maar gegeven het feit dat het de afgelopen twintig jaar niet is gelukt om softwareontwikkelaars hiertoe bereid te vinden, is dit voor de hele onderzoekswereld die met kwalitatieve data werkt, zowel binnen de academie als daarbuiten, een grote stap voorwaarts. Verdere informatie is te vinden op de KWALON-website, evenals de link naar de video opname die gemaakt is van het einddebat.

De twitterfeeds van de conferentie zijn te vinden onder #kwalon2016.