Studio Erasmus
Talkshow

Hoe te leven in tijden van ecologische crisis, in Studio Erasmus

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 17 september o.a.: Marc Schuilenburg en Sjoerd van Tuinen over de sociaal-politieke implicaties van de ecologische crisis, en Jurgen de Graaff over pijnbestrijding bij kinderen.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 17 september 2019 in Theater Rotterdam, staan o.a. op het programma:

  • Pijnbestrijding bij kinderen Tot het begin van de jaren tachtig werden baby's nog onverdoofd geopereerd, omdat men dacht dat ze geen pijn ervoeren. Aan de vooravond van een groot internationaal congres over kinderanesthesiologie komt Jurgen de Graaff (Erasmus MC) praten over signalering van pijn bij kinderen, medicatie daartegen en de toenemende kennis over bijwerkingen.
  • Hoe moet je leven in tijden van ecologische crisis? Filosofen Sjoerd van Tuinen en Marc Schuilenburg schreven de handleiding Leven in het Antropoceen (september, 2019) over de rol van de geesteswetenschappen in deze crisis, en hoe we de sociaal-politieke kant van dit nieuwe tijdperk miskennen door het te reduceren tot een milieuvraagstuk.

Met livemuziek van Flora not Fauna.

Meer informatie

Datum: dinsdag 17 september 2019
Tijd: 20.30 - 21.45 uur (Inloop met livemuziek vanaf: 20.00 uur)
Locatie: Theater Rotterdam - Foyer Rotterdamse Schouwburg

Ticket informatie 
Toegang
: gratis, reserveren wordt aanbevolen via deze link.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton, Erasmus Magazine en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.