Innovatie in het Recht: Opera en Recht

Presenteren is één van de belangrijkste vaardigheden in de beroepspraktijk. Om die reden hebben mr. dr. Emese von Bóné, Universitair Docent Rechtsgeschiedenis aan Erasmus School of Law, en Carla van Driel, schrijver en regisseur van Hofplein Rotterdam, het project 'Recht op Opera' opgezet. Studenten van ESL en Hofplein spelen vrijdag 2 juni gezamenlijk een voorstelling van Georges Bizet’s opera Carmen.

Volgens mr. dr. Van Bóné zijn in tal van opera’s juridische aspecten te vinden. In Carmen zitten bijvoorbeeld strafrechtelijke elementen (zoals een (poging tot) moord) en een civielrechtelijk element (ontslag op staande voet) verborgen. Er zullen in de voorstelling drie casusposities (of, in operatermen: drie akten) worden gespeeld. Von Bóné heeft met de ESL-studenten Benjamin, Daniëlle, Koen, Lilliane, Mikel en Mohini moderne juridische pleidooien in de opera verwerkt. Studenten Melle, Nadia, Gabriel, Anouk en Rasha van Hofplein zullen enkele aria’s en duetten uit Carmen ten gehore brengen.

‘Recht op Opera’ biedt geïnteresseerden de kans om recht en opera eens van een andere kant te bekijken. Hiermee wordt een nieuwe theatervorm gepresenteerd waarin studie, recht, (persoonlijke) ontwikkeling en theater op een natuurlijke wijze samenkomen.

Datum:            Vrijdag 2 juni 2017
Locatie:           Theaterschool Hoflpein, Pieter de Hoochweg 222, Rotterdam