Innovatief zaken doen in Rotterdam

Innovatief zaken doen in Rotterdam

Ruim 250 innovatieve startups vanuit heel Nederland komen op donderdag 16 november naar Rotterdam om zaken te doen. Get in the Ring Nederland geeft startups deze dag de mogelijkheid om deals te sluiten met de meer dan 70 aanwezige multinationals en overheden via 600 speeddates. Het is ook dé kans om investeringen op te halen bij de meer dan 100 aanwezige investeerders. Get in the Ring Nederland wordt georganiseerd door het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Het evenement, dat wordt ondersteund door de Gemeente Rotterdam en EY, vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats in Rotterdam en is onderdeel van de Global  Entrepreneurship Week, een week waarin duizenden evenementen wereldwijd plaatsvinden die in het teken staan van ondernemerschap. 

60 procent van de deelnemende startups deze dag hebben al eerder een investering opgehaald, met bedragen rond de half miljoen euro, maar naar een vervolginvestering zijn vele toch op zoek. Dit is echter niet hun enige behoefte. Ze zoeken klanten en strategische partners voor de groei van hun bedrijf. ‘’Er zijn een hoop kansen hiervoor tijdens Get in the Ring Nederland. De 70 aanwezige multinationals en overheden stellen zich graag beschikbaar als klant, leverancier of partner’’ zegt Martin Luxemburg, directeur van het ECE.

Op basis van aanvragen van de startups zullen er donderdag ruim 600 speeddate gesprekken plaatsvinden met de deelnemende organisaties. Het effect van deze speeddate gesprekken blijkt groot.  Tijdens Get in the Ring Nederland in 2016 heeft 65 procent van de gesprekken geresulteerd in een vervolggesprek. Dit leidt in bepaalde gevallen zelfs tot een samenwerking. Zo is de Gemeente Rotterdam op basis de gesprekken bij Get in the Ring, als een van de 8 samenwerkingsverbanden die zijn aangegaan, een project gestart met een startup in zonnepanelen die op test locaties in de stad zijn geplaatst.

Voor de startups blijft het niet alleen bij speeddates, ze worden ook uitgedaagd om zich te kwalificeren voor het avondprogramma om het grote podium te bestijgen en voor het 700 koppige publiek (lees: mogelijke klanten, partners of talent) hun startup te pitchen in een ware ronde boxring. Zij staan hier echter niet alleen in de ring, maar zullen het verbaal opnemen één tegen één opnemen tegen de andere finalisten. De juryleden zijn de oprichter van internationaal softwarebedrijf WeTransfer; Bas Beerens, oprichter van groeibedrijf YoungCapital; Rogier Thewessen en ondernemer Janneke Niessen. 

Niet alleen in Nederland staan startups in de ring om te pitchen. Get in the Ring Nederland is onderdeel van een wereldwijd netwerk onder de paraplu van de Get in the Ring Foundation, die jaarlijks 150 evenementen in 100 landen laat plaatsvinden. De winnende startups van al deze evenementen wereldwijd, ontvangen een ticket naar de Global Meetup die in het teken staat van het leggen van internationale connecties. In 2018 zal Global Meetup plaatsvinden in Cascais, Portugal. 

Over ECE

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship is het ondernemerschapscentrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het centrum heeft als ambitie om ondernemers te ondersteunen in het creëren van toegevoegde waarde. Dit doet het centrum door middel van onderzoek, onderwijs en diensten voor startende en groeiende ondernemers.

Meer informatie

Voor meer informatie over Get in the Ring Nederland kan contact worden opgenomen met Jurgen Nieuwenhuijsen, Commercieel Directeur en Projectleider, ECE op +31 6 5360 6123