International Institute of Social Studies: 65 jaar mini United Nations in Den Haag

International Institute of Social Studies: 65 jaar mini

Het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag viert in de week van 9 tot 13 oktober 2017 zijn 65-jarig bestaan. Jaarlijks studeren er zo’n 300 tot 400 studenten aan het ISS. De alumni bekleden invloedrijke posities in vele landen van de wereld, waarbij de nadruk ligt op ontwikkelingslanden.

In de afgelopen 65 jaar hebben meer dan 13.000 mensen aan het ISS in Den Haag gestudeerd. Zij vormen samen een enorm netwerk van professionals op het gebied van ontwikkeling waarmee het ISS nauw contact heeft.

Tijdens de verjaardagsweek wordt onder meer het toneelstuk Seven opgevoerd, gebaseerd op verhalen van zeven vrouwelijke mensenrechtenactivisten.

Democratie en ontwikkeling bloeien

Op donderdag 12 oktober vindt de dies natalis plaats. Prof.dr. M.A.R.M. Salih gaat in zijn dies rede ‘Politics and Development at an Age of Democratic Resilience’ in op de verhouding tussen politiek en ontwikkelingshulp. Hij toont in zijn lezing aan dat, ondanks alle negatieve berichten over beiden, de democratie en ontwikkeling bloeien – zowel ten noorden als ten zuiden van de evenaar.

Over het ISS

Het ISS is een internationaal onderzoeks- en onderwijsinstituut op het gebied van ontwikkelingsstudies. Sinds 2009 maakt het ISS deel uit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij volgen meestal een Master of PhD-programma. Thema’s waarom het ISS bekend is in de wereld zijn bijvoorbeeld migratie, mensenrechten, agrarische en voedsel studies, ontwikkelingseconomie, goed bestuur en noodhulp. Net als studenten komen ook de ISS wetenschappers uit veel verschillende landen. Bekende Nederlanders die aan het ISS zijn verbonden zijn Jan Pronk en Bas de Gaay Fortman.

Meer informatie

Sandra Nijhof, Marketing & Communicatie ISS, T +31 70 426 0419 / +31 6 5126 6151 of E sandra.nijhof@eur.nl