Interview alumna Actualiteiten Bestuursrecht

Samen met Daphne Smolderen – Pieterman kijken we terug op haar deelname aan het programma Actualiteiten Bestuursrecht 2014.

Het programma Actualiteiten Bestuursrecht is specifiek ontwikkeld voor zowel werkenden als niet-werkenden die een periode niet meer met het bestuursrecht gewerkt hebben en de ambitie hebben terug te keren naar de praktijk van dit rechtsgebied. In zeven dagen wordt kennis van de kernbegrippen van het bestuursrecht opgefrist. Deelnemers leren bestuursrechtelijke begrippen toe te passen op reguliere bestuursrechtelijke gevallen en door specifieke casuscolleges leert men de theorie nog beter te koppelen aan de praktijk. Na afloop van het programma zijn de deelnemers klaar voor een volgende stap in het bestuursrecht.

Samen met Daphne Smolderen – Pieterman, deelneemster aan Actualiteiten Bestuursrecht 2014, kijken we terug welke verdieping deze opleiding voor haar heeft gebracht.

Wat is je achtergrond?

Aan de universiteit van Tilburg heb ik Staats- en bestuursrecht en Milieurecht gestudeerd. Vervolgens ben ik eerst aan de slag gegaan bij de Gemeente Breda en daarna bij Grontmij in Eindhoven, waar mijn werkzaamheden onder andere betrekking hadden op het actualiseren en opstellen van bestemmingsplannen en (milieu) vergunningstrajecten. Na een aantal jaar te hebben gewerkt, ben ik in 2005 met man, kind, paard, hond en poes naar Canada vertrokken. Vanuit het niets heb ik daar ik een bedrijf opgezet op het gebied van opleiden en coachen van ruiters en paarden.

Waarom ging je het programma Actualiteiten Bestuursrecht volgen?

Na 10 jaar in Canada te hebben gewoond hebben we de keuze gemaakt om weer naar Nederland terug te verhuizen. Aanvankelijk merkten we dat remigreren moeilijker is dan emigreren. Bemiddelingsbureaus konden me niet helpen bij het vinden van een baan omdat ik te lang was weggeweest en daardoor te lang uit het juridische vak. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden en kwam het programma Actualiteiten Bestuursrecht tegen.

Wat heeft Actualiteiten Bestuursrecht je tot nu toe gebracht?

Veel! Naast een inhoudelijk goed programma heeft het me inmiddels een baan als tutor bij Erasmus School of Law opgeleverd. Een van de vaste docenten van het programma, mr.dr. Joke de Wit, heeft me benaderd met de vraag of ik wilde solliciteren als tutor. Sinds november ben ik gestart en vanuit mijn rol als tutor begeleid ik een aantal onderwijsgroepen. Het leuke was dat het onderwerp van mijn eerste onderwijsgroep staats- en bestuursrecht was en hier mijn opgefriste kennis goed van pas kwam.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Onderwijs vind ik erg leuk en inspirerend, zeker het volwassenenonderwijs. Het begeleiden van studenten vind ik niet alleen leuk maar past goed bij mij. Ook bij mijn andere werk als paardrij instructrice coach en begeleid ik veel mensen. Voor nu weet ik nog niet precies wat de toekomst me zal brengen, maar ik hoop dat ik mijn carrière binnen de universiteit kan voortzetten.

Meer informatie

Meer informatie over het programma vindt u op de opleidingspagina. U kunt daar de factsheet van de opleiding aanvragen. Of neem contact op met Janine Goedegebuur, programmacoordinator van Erasmus Academie, via T: 010 - 408 25 22, E: goedegebuur@erasmusacademie.nl