Interview met eredoctor Steve Levitt

Voor de kersteditie heeft Economisch Statistische Berichten (ESB) een exclusief interview met Steve Levitt, hoogleraar aan de Universiteit van Chicago en samen met Stephen Dubner auteur van de bestsellers Freakonomics (2005) en Superfreakonomics (2009). Op 8 november 2013 werd Levitt onderscheiden als eredoctor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

‘Voor een econoom is de eerste kennismaking met speltheorie magisch, je leert over het prisoner’s dilemma en over allerlei simpele zaken die zulke grote lessen met zich meebrengen. Maar als je ooit een graduate-vak in speltheorie hebt gevolgd, zal je erachter komen dat zulke theorieën ontzettend complex zijn en alleen maar gaan over notities en het bewijzen van theorema’s die niet echt boeien’, aldus Levitt.

Klik hier voor het hele interview.