Jeroen Temperman visiting professor Trinity College Dublin

Deze zomer vervult mr. dr. drs. Jeroen Temperman, hoofddocent Internationaal Publiekrecht bij Erasmus School of Law, de functie van visiting professor aan het prestigieuze Trinity College in Dublin (TCD). Naast onderzoekssamenwerking, verzorgt hij daar met enkele andere law & religion experts een Summer School getiteld ‘Human Rights and Religions’.

Tijdens deze meerdaagse Summer School laten vooraanstaande wetenschappers hun licht schijnen op de raakvlakken en knelpunten van de kruising van mensenrechten en religieuze tradities. De centrale vraag hierbij luidt: Wat is de rol van het religieuze debat en de plek van religieuze vrijheden binnen het hedendaagse bestel van mensenrechten? Jeroen Temperman richt zich tijdens zijn colleges vooral op vraagstukken van religieus haatzaaien, vraagstukken rond religie in het openbaar onderwijs, en vraagstukken van religieuze discriminatie, bijvoorbeeld op de werkvloer.

Volgens verschillende internationale rangschikkingen behoort Trinity College tot de 100 beste universiteiten ter wereld en de beste van Ierland. Het visiting professorship van mr. dr. drs. Temperman vindt plaatsvinden in juni en juli 2017.