Erasmus Academie verzorgt EU-Concourstrainingen

Erasmus Academie biedt EU-ambtenaren in spe speciale trainingen aan ter voorbereiding van de toelatingsexamens voor 'Brussel', de zogenaamde EU-Concoursen. Deze programma's zijn ontwikkeld in opdracht van het Bureau Internationale Ambtenaren (BIA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het EU-Concours is het toelatingsexamen voor mensen die bij een van de instellingen van de Europese Unie willen werken. Onze overheid zou graag zien dat meer ambtenaren bij de Europese instellingen de Nederlandse nationaliteit hebben. Daarom ondersteunt ze de deelnemers bij de voorbereidingen op het concours, o.a met speciale trainingen.

Deze zomer zijn de concoursen aangekondigd voor functies op de volgende werkgebieden: Economie/Statistiek, Recht, Europees openbaar bestuur/Human Resources, Audit en Financial Resource Management. Ter voorbereiding op deze concoursen verzorgt de Erasmus Academie in het najaar een algemene Europa Module en een aantal vakspecifieke modules.

GeĂŻnteresseerden kunnen zich vanaf 1 september aanmelden voor de training. Meer informatie over het EU-Concours en de training kunt u vinden op de website van Bureau Internationale Ambtenaren www.bureauinternationaleambtenaren.nl.

Noot voor de pers
De Erasmus Academie organiseert in opdracht van de Erasmus Universiteit Rotterdam postacademische onderwijsprogramma’s. Deze nieuwe organisatie komt voort uit Erasmus Plus BV, de organisatie die per september a.s. de naam Erasmus Academie voert.

Info: Erasmus Academie, mw. drs. Miriam Voets (projectleider)
telefoon (010) 408 1839
e-mail info@remove-this.erasmusplus.eur.nl