Burgemeester Opstelten opent tweede seizoen Wetenschapscafé Rotterdam

Na een geslaagd eerste jaar van 9 maandelijkse sessies, begint het Wetenschapscafé met een nieuw seizoen. Op maandag 26 september opent burgemeester Ivo Opstelten het nieuwe seizoen van het Wetenschapsseizoen Rotterdam. Gast bij deze editie is prof.dr. Arjo Klamer, hoogleraar Economie van de kunst en cultuur aan de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de EUR.

Zijn onderzoek gaat over de 'waarde' van cultuur en wetenschap. Centraal hierin staat de betekenis van de conversatie. Hij neemt actief deel aan publieke debatten zoals over Europa, de euro en de universiteit. Momenteel werkt hij aan de oprichting van een nieuwe universiteit voor mensen die midden in het leven staan, de Academia Vitae. Arjo Klamer zal vertellen over wat hem bezighoudt en motiveert, speciaal aandacht besteden aan en een discussie uitlokken over de relatie stad, bedrijfsleven, universiteit en student in Rotterdam.

In het wetenschapscafé presenteren wetenschappers zich met actuele onderwerpen en gaan in discussie met het aanwezige café publiek. De toegang is gratis, consumpties zijn niet verplicht; vanaf 18.00 uur is het café menu beschikbaar. Om 19.30 uur staat de wetenschapper van de avond op en na een korte introductie vertelt deze wat hem of haar bezighoudt. Na ± 25 minuten is er een korte pauze, waarna er gelegenheid is voor het stellen van vragen en voor debat tot 21.00 uur.

Het Wetenschapscafé Rotterdam is één van een aantal activiteiten van Reflexie, een initiatief van het Medisch Genetisch Cluster van het Erasmus MC te Rotterdam met als doel de bevordering van een open dialoog tussen wetenschap en samenleving.
Het idee van het wetenschapscafé is al enkele jaren oud en werd geboren in Parijs als Café Scientifique, inmiddels een groot succes in een aantal landen in Europa. In Nederland werd het idee voor het eerst gerealiseerd in het Doelencafé te Rotterdam, op 4 oktober vorig jaar.

Noot voor de redactie

Wetenschapscafé Rotterdam, 26 september, 19.30 uur
Plaats: Doelencafé
Info: Medisch Genetisch Cluster Erasmus MC, tel. (010) 408 7169
e-mail: j.erades@remove-this.erasmusmc.nl