Library Access browser extensie uitgebreid: links naar artikelen en e-books

Kom je online een artikel of e-book tegen? Met de uitgebreide Library Access browser extensie zie je in een oogopslag of je toegang hebt tot het artikel of e-book. 

De Library Access browser extensie controleert op de achtergrond of je via de EUR-licenties toegang hebt tot het artikel of het e-book. Als er toegang is, maar via een andere website dan degene die je op dat moment bezoekt, dan verschijnt een pop-up met daarin de link naar het artikel of het e-book. 

Heeft de EUR geen toegang dan wordt gezocht of er een legale Open Access variant van het artikel beschikbaar is. Hiervoor wordt Unpaywall data gebruikt. Lukt ook dit niet, dan kun je via de pop-up een IBL-aanvraagindienen.

De webpagina kan een zoekresultaat zijn in een databank zoals Scopus of EBSCO, maar de extensie werkt ook bij websites van uitgevers en online boekwinkels zoals Amazon. 

Je kunt de Lean Library browser extensie blijven gebruiken om vanuit huis toegang te krijgen tot de databanken waarop de EUR een licentie heeft. 

Heb je hem nog niet, download de extensie dan vandaag nog!

Met deze eenvoudige stappen download je Library Access voor jouw favoriete browser. (Helaas is het niet mogelijk om de extensie toe te voegen in Firefox op een @wEURk computer.)

  1. Installeer de extensie: Library Access
  2. Selecteer Erasmus University Rotterdam (EUR)

Als Library Access een DOI of ISBN herkent op de website, dan verschijnt een pop-up. Als je zo’n pop-up negeert, dan zal hij niet meer verschijnen tijdens je browsersessie. Door op het Library Access icoontje in je browser te klikken, kun je de pop-up oproepen.

 

Meer informatie

Check ook de andere handige tips over toegang buiten de campus

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen