Lof der Zotheidspeld

De geboortedag van Erasmus, 28 oktober, wordt ieder jaar feestelijk gevierd tijdens de Erasmusweek. Op 28 oktober zelf wordt de Lof der Zotheidspeld uitgereikt aan een Rotterdammer die leeft en werkt in de geest van Erasmus. Het vieren van de jaarlijkse geboortedag van Desiderius Erasmus is een initiatief van het Comité Erasmus Icoon van Rotterdam.

Dit jaar ontving Henk Oosterling de Speld. Het comité schrijft over de keuze voor Oosterling als ontvanger van de Speld het volgende:

"In woord en daad sluit deze Rotterdammer perfect aan bij het gedachtegoed van Erasmus.
De veelzijdige Oosterling is filosoof aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, maar zeker niet één die in een ivoren toren blijft zitten. Als initiator van Rotterdam Vakmanstad - educatie voor en vorming van kinderen in Rotterdam-Zuid - heeft hij zich bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de stad, in het bijzonder op het gebied van opvoeding en onderwijs. Tolerantie en verdraagzaamheid staan daarbij centraal. Op geheel eigen ‘Rotterdamse’ wijze draagt Oosterling zijn boodschap uit richting een groot publiek."

Zie ook: http://www.rotterdam.nl/verjaardagvanerasmus