Current facets (Pre-Master)

Masterclass Van Traa Advocaten

Op donderdag 28 september werden de studenten van de master Aansprakelijkheid en Verzekering hartelijk verwelkomd bij Van Traa Advocaten. Onder het genot van een kopje koffie en diverse lekkernijen ontvingen de 18 masterstudenten informatie over het kantoor, de rechtsgebieden en de advocaten. Na de interessante presentaties van de advocaten was het tijd voor de lunch. De masterstudenten maakten tijdens de lunch gretig gebruik van de kans om meer te weten te komen over het leven als advocaat.

Na de lunch kregen de studenten daadwerkelijk de kans om in het leven van een advocaat te duiken. Zij hebben zich verdiept in een casus waarbij diverse causaliteitsvraagstukken centraal stonden. De studenten hadden de betreffende (lopende) zaak bij Van Traa reeds voor een opdracht in het Onderzoekspracticum behandeld. Bij Van Traa kregen de studenten de kans hun zaak in groepen te bepleiten. Tijdens de zittingen kregen de studenten de kans hun zaak te bepleiten voor ‘de rechtbank Van Traa’, bestaande uit drie advocaten van het kantoor. Ondanks de spanning van de zitting deden de studenten het erg goed. De rechtbank heeft de studenten na iedere zitting voorzien van nuttige en leerzame feedback op het gebied van argumentatie en presentatie.

Na de zitting was het tijd voor ontspanning. Van Traa Advocaten voorzag de studenten van een leuke borrel na deze spannende dag. Tijdens de borrel werd er nog een tijd nagepraat over de spannende zitting en – wederom – het leven als advocaat(-stagiaire). Hiermee kwam deze leuke dag ten einde.