Masterclasses bij Holla Advocaten, Nationale Nederlanden en Stadermann Luiten Advocaten

Masterclasses bij Holla Advocaten, Nationale Nederlanden en

Afgelopen week hebben de studenten van de master A&V drie kantoorbezoeken gehad. Op 20 november brachten zij een bezoek aan Holla Advocaten in Den Bosch. De studenten hebben daar een masterclass over medische aansprakelijkheid gevolgd.

De masterclass werd verzorgd door mr. dr. R.P. Wijne. Na een uitgebreid college kregen de studenten een casus voorgelegd. De groep werd in tweeën verdeeld, waarna één groep een advies moest schrijven voor de cliënt over de gang naar de tuchtrechter en de andere groep over de gang naar de civiele rechter. Vervolgens werden de adviezen door een aantal studenten gepresenteerd. Na de presentaties volgde een gezellige borrel om een lange maar zeer leerzame dag af te sluiten.

Op 21 november vond het tweede kantoorbezoek plaats bij Nationale Nederlanden in Den Haag. De studenten kregen een interessant college van prof. dr. W.M.A. Kalkman over levensverzekeringen in het algemeen en meer specifiek de beleggingsverzekering.

Het laatste kantoorbezoek dat voor deze week op de planning stond was bij Stadermann Luiten Advocaten in Rotterdam. Mr. P.C. Knijp gaf een college over verkeersaansprakelijkheid. Ook tijdens dit kantoorbezoek moesten de studenten met de verworven kennis een casus behandelen. De groep werd wederom in tweeën opgedeeld. Beide groepen kregen een cliënt toegewezen die zij moesten verdedigen. De rol van cliënt werd gespeeld door twee kantoorgenoten van Stadermann Luiten Advocaten. De studenten kregen de gelegenheid om hun cliënt te interviewen en vervolgens dienden zij te pleiten voor de rechtbank, die bestond uit vier studenten en wederom een kantoorgenoot. De dag kwam ten einde met een borrel.

Masterclasses A&V (1)
Masterclasses A&V (5)