Erasmus School of Law
Vacature

Ministerie van BuZa | Stagiair(e) Internationale Samenwerking

Het beleidsbureau van de Directeur-Generaal Internationale Samenwerking – BIS – is op zoek naar een stagiair(e) van 19 maart tot 1 september 2018.

Werkomgeving

BIS is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de ambtelijke top van het Directoraat-Generaal Internationale Samenwerking (het DGIS), namelijk de Directeur-Generaal Internationale Samenwerking (DGIS) en zijn plaatsvervanger (Plv. DGIS). DGIS houdt zich bezig met het Nederlandse beleid op internationale samenwerking/ontwikkelingssamenwerking, één van de vier gebieden waar het Ministerie van Buitenlandse Zaken op werkt.
Thema's die bij het DGIS prioriteit hebben zijn onder meer migratie, humanitaire hulp, klimaat, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR), en private sector ontwikkeling. BIS vervult een coördinerende en verbindende rol tussen de directies die onder het DGIS vallen (cluster coördinatie). Daarnaast signaleert BIS trends in internationale samenwerking en vertaalt deze naar strategisch beleid en advies (cluster strategie). Ook begeleidt BIS directies en ambassades in hun planning en monitoring van resultaten op internationale samenwerking (cluster effectiviteit).

Stageomschrijving

Als stagiair(e) maak je onderdeel uit van het coördinatiecluster van BIS, bestaande uit 4 personen. Dit betekent dat je direct samenwerkt met de Directeur-Generaal Internationale Samenwerking en zijn plaatsvervanger. Je hebt veel contact met collega’s binnen het hele Directoraat-Generaal Internationale Samenwerking. Waar nodig spring je ook in voor de andere clusters van BIS. Je werkzaamheden zullen deels ondersteunend en deels zelfstandig van aard zijn.

Werkzaamheden:

 • Bijdragen schrijven voor beleidsstukken en dossiers;
 • Organisatie van BZ- of DGIS-brede evenementen zoals de jaarlijkse bijeenkomst van ontwikkelingsexperts van ambassades;
 • Ondersteuning bij parlementaire verplichtingen;
 • Communicatie (nieuwsbrief, Facebook, website);
 • Beantwoorden van burgervragen / burgerbrieven;
 • Overige taken worden op basis van jouw interesses en vaardigheden afgesproken.

Profiel van de stagiair(e)

 • Je bent een (master)student met affiniteit met internationale samenwerking. (N.B. je dient tijdens de gehele stage ingeschreven te staan als student en dus nog niet afgestudeerd te zijn.)
 • Je hebt een ondernemende instelling en bent niet bang om op mensen af te stappen.
 • Je neemt initiatief, bent een teamspeler maar kunt ook zelfstandig werken.
 • Je schijft snel en in correct, bondig en aansprekend Nederlands en Engels.
 • Ervaring met communicatie en sociale media zijn een pré.

Wat bieden wij

Als beleidsbureau van de ambtelijke top geeft BIS een unieke en brede inkijk in de politiek en het Nederlandse beleid op internationale samenwerking. Ook leer je bij BIS snel hoe het ministerie van Buitenlandse Zaken is georganiseerd en zich verhoudt tot de rest van de ‘Haagse werkelijkheid’.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Voor meer informatie kun je terecht bij de huidige stagiair, Martijn van Dongen (martijn-van.dongen@minbuza.nl). Een CV met motivatiebrief kan, vóór 8 januari 2018, worden opgestuurd naar Winnie Teunissen, clusterhoofd coördinatie (winnie.teunissen@minbuza.nl). Houd rekening met een sollicitatiegesprek in de week van 15 januari.