Mr. dr. Liesbeth Enneking bijzonder hoogleraar Legal Aspects of International Corporate Social Responsibility

Mr dr Liesbeth Enneking bijzonder hoogleraar Legal Aspects

Mr. dr. Liesbeth F.H. Enneking is met ingang van 1 juni 2017 benoemd op de bijzondere leerstoel Legal Aspects of International Corporate Social Responsibility, bij de sectie Burgerlijk recht in Erasmus School of Law vanwege het Erasmus Trustfonds.

Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen
Met de bijzondere leerstoel wordt Erasmus School of Law verder op de kaart gezet als faculteit met toonaangevend onderzoek naar de juridische aspecten van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO). Door de focus op academisch onderzoek naar een actueel onderwerp met een sterke internationale, maatschappelijke en politieke relevantie, past de bijzondere leerstoel goed binnen de missie en de visie van Erasmus School of Law.

Over Liesbeth Enneking
Liesbeth Enneking was verbonden aan het Molengraaf Instituut voor Privaatrecht en het Utrecht Centre for Accountability and Liability Law (UCALL) van de Universiteit Utrecht. Ook bekleedde ze de de TRP-wisselleerstoel aan de Katholieke Universiteit Leuven. Enneking studeerde en promoveerde in Utrecht op de rol van het civiele aansprakelijkheidsrecht bij het bevorderen van IMVO door middel van zogenaamde ‘foreign direct liability claims’.

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl