National Economics Olympiad – 16 December 2016

Op 16 december zal de eerste Nationale Economie Olympiade (NEO) plaatsvinden. De NEO is een competitie open voor derdejaars bachelor- en masterstudenten die een achtergrond hebben in of affiniteit hebben met (Business) Economics of Econometrics.

Het doel van de NEO is om een platform te creëren voor talentvolle, academische studenten en hen een kans te bieden om hun talent te laten zien. De NEO wordt georganiseerd door de studievereniging Aeclipse in samenwerking met de Erasmus School of Economics en ESB. Prominente professoren van verschillende Nederlandse universiteiten hebben hun kennis en ervaring aangeboden om dit evenement waar te maken.

Tijdens de olympiade gebruiken studenten in een team van drie hun talent voor probleemoplossingen op verschillende economische gebieden. Alle deelnemers zullen een certificaat van deelname ontvangen. De beste studenten zullen een financiële compensatie, een kans om naar een exclusief event van het Ministerie van Economische Zaken te gaan en een aanvullend certificaat met hun behaalde positie ontvangen. We zijn vereerd dat prof. dr. K.H.W (Klaas) Knot, de president van De Nederlandsche Bank, de prijzen zal uitreiken aan de studenten.

Ga voor meer informatie over dit evenement naar de website van de NEO: www.economicsolympiad.nl